Lukasz11 02.08.2021 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Potencjalny wykonawca dachu płaskiego (33mkw) proponuje krycie membrana PCV, a dokładniej membraną Rhenofol CG.Dodatkowo dach miałby być balastowany żwirem. Co myślicie? Warto w to wchodzić? Ktoś ma jakieś doświadczenie? Spadek na dachu to tylko 2 stopnie. Podobno by kłaść papę trzeba minimum 5 stopni. Stąd wykonawca proponuje PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 03.08.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Proponuje zastosować membranę EPDM, prawdopodobnie będzie to 1 kawałek, czyli brak łączeń. Mam taki dach na domu, Przy koszcie robocizny i pozostałych elementów, wydaje mi się że różnica cen membrany nie będzie duża. https://pl.wikipedia.org/wiki/EPDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 03.08.2021 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Epdm znam.Z dachem plaskim mam problem. Miało być łatwo, tanio i szybko, a KOMPLETNIE nikt nie chce mi go zrobić. Mam jedną jedyną wycenę na membranę PCV i nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 03.08.2021 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 PaRa - jaka masz grubosc EPDM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 03.08.2021 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 A co będzie między żwirem a EPDM? Co się stanie jeśli (pewnie bardzo rzadko, ale jeśli) będzie potrzeba wejść na taki dach i człowiek z narzędziami pochodzi sobie po takim żwirze? Nie zniszczy membrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 03.08.2021 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Musi być geowłóknina o gramaturze 300g/mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 03.08.2021 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Epdm znam. Z dachem plaskim mam problem. Miało być łatwo, tanio i szybko, a KOMPLETNIE nikt nie chce mi go zrobić. Mam jedną jedyną wycenę na membranę PCV i nic wiecej. MI dach robiła ta firma https://barel-management.pl Wydaje mi się, że komuś na forum służyli pomocą i dawali wskazówki jak dach płaski wykonać ( koszty ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts