Gość 07.12.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Hej, zastanawiam się nad najlepszym rozwiązaniem. Otóż w przyszłym roku zaczynamy budowę. W tej chwili mieszkamy we własnym mieszkaniu. Rozpatrujemy dwie opcje: 1. Kredyt z odroczeniem spłaty kapitałowej na czas budowy, za ok. rok sprzedaż mieszkania, spłata kredytu, przeprowadzka i pa, pa 2. Sprzedaż mieszkania, wynajecie lokum na czas budowy i budowa za swoje w pełni. Sama rata odsetkowa wynosi mniej niż kwota wynajmu (mieszkanie musielibyśmy wynająć porządne). Kredyt (odpukać...) wygląda że dostaniemy z pocałowaniem w piętę Pomóżcie mi znaleźć słabe punkty każdej z opcji Pozdrawiam BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 07.12.2004 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 osobiście wziąłbym kredyt, mniej załatwiania niż z całą przeprowadzką i to dwukrotnie w ciągu roku-dwóch, przeprowadzka też kosztuje. A ile mebli uszkodzisz, ile szkła się potłucze, czasu nie liczysz ... ? Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 07.12.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Mam taką samą sytuację i wybieram wersję nr 1 bo....większa pewność i bezpieczeństwo, że w razie potknięcia masz dokąd wrócić i...mam już serdecznie dość przeprowadzek w tej dekadzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts