Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Peilin

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Mhm, 3 sypialnie to chyba za malo jak na hotel??? Dom jest długi, bo narzucala to dzialka i nasze wymagania co do projektu tzn dzialka ma szerokość 22.5m, a koniecznie chcielismy garaz na 2 samochody. Caly dom ma 330m2- z garazem, strychem etc.

Ara,

Nikogo nie podpuszczam, czyzby ksztalt byl tak bardzo abstrakcyjny, ze nie realny? :D

Pozdrawiam

Noooo... trzeba przyznać, że bardzo oryginalny domek. Zwłaszcza trójkątny salon. Ale to bardzo ciekawa, niespotykana bryła. Prawdę mówiąc, na pierwszy rzut oka wygląda jak pawilony handlowe w budowie, ale jak wyobrazić sobie ładną elewacje, okna itd. wykończenie - to naprawdę może byc ciekawy i nietuzinkowy domek! gratuluje gustu i odwagi! I bardzo jestem ciekawa projektu, jak to jest rozplanowane w środku :) Pozdrawiam!

hej Peilin

widze ze generalnie Twoj dom nie wzbudzil zachwytu - ale to chyba nie powinno dziwic wsrod setek sztampowych domow przedstawianych na forum

i bez obrazy dla innych uzytkownikow wcale nie neguje tutaj czyichs gustow bo o nich przeciez sie nie dyskutuje i ciesze sie z kazdym kto chwali sie tu swoim dorobkiem bo to w koncu jest dom dla niego a nie dla innych

ale szkoda ze kazdy projekt odbiegajacy od typowych projektow nie znajduje wiekszego uznania

a co do watku trzeba miec fantazje to ara zastanow sie bo dla mnie wiekszosc architektury polskiej moglaby sie tam swobodnie znalezc :wink:

a tak najbardziej marzyloby mi sie zeby sasiadujace domy choc troche byly podobne do siebie i tworzyly w przestrzeni jakas calosc a nie tak od sasa do lasa :wink: - bryla a o kolorystyce i innych typu ogrodzenie juz nie wspominam - ale u nas jak zwykle wolnoc tomku w swoim domku tzn. w naszych przypadkach na dzialce

pozdrawiam wszystkich budujacych i tych budujacych inaczej :)

Noooo... trzeba przyznać, że bardzo oryginalny domek. Zwłaszcza trójkątny salon. Ale to bardzo ciekawa, niespotykana bryła. Prawdę mówiąc, na pierwszy rzut oka wygląda jak pawilony handlowe w budowie, ale jak wyobrazić sobie ładną elewacje, okna itd. wykończenie - to naprawdę może byc ciekawy i nietuzinkowy domek! gratuluje gustu i odwagi!

Pracujesz Magdziu w dyplomacji ? :D

hej Peilin

widze ze generalnie Twoj dom nie wzbudzil zachwytu - ale to chyba nie powinno dziwic wsrod setek sztampowych domow przedstawianych na forum

i bez obrazy dla innych uzytkownikow wcale nie neguje tutaj czyichs gustow bo o nich przeciez sie nie dyskutuje i ciesze sie z kazdym kto chwali sie tu swoim dorobkiem bo to w koncu jest dom dla niego a nie dla innych

ale szkoda ze kazdy projekt odbiegajacy od typowych projektow nie znajduje wiekszego uznania

a co do watku trzeba miec fantazje to ara zastanow sie bo dla mnie wiekszosc architektury polskiej moglaby sie tam swobodnie znalezc :wink:

a tak najbardziej marzyloby mi sie zeby sasiadujace domy choc troche byly podobne do siebie i tworzyly w przestrzeni jakas calosc a nie tak od sasa do lasa :wink: - bryla a o kolorystyce i innych typu ogrodzenie juz nie wspominam - ale u nas jak zwykle wolnoc tomku w swoim domku tzn. w naszych przypadkach na dzialce

pozdrawiam wszystkich budujacych i tych budujacych inaczej :)

Karorka wyjelas mi to z ust :wink: