Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Peilin

Recommended Posts

Architektonicznie nic szczególnego, ale poczekajmy ! Zobaczymy jak będzie po wykończeniu ! :p

Prawde mowiac jestem zaskoczona Twoja opinia, dobrze wiem, ze projekt ze wzgledu na nietypowosc moze sie podobac lub nie, ale pierwszy raz ktos go okreslil 'architektonicznie nic szczegolnego'.

Po wykonczeniu bedzie wygladal podobnie, bo najwieksze wrazenie robi (moim zdaniem) bryla, a ta sie nie zmieni :D Cala elewacja bedzie z 3 rodzajow klinkieru, ale to nie zmieni juz charakteru domu.

Pozdrawiam

Na razie nie ma zadnych zmian. Czekamy do wiosny i ruszamy z elewacja z klinkieru, planujemy tez polozyc dachowke na dachu. Potem zobaczymy.

Dom jest spory, ale wszystko zostalo idealnie (tak mi sie teraz wydaje :D ) rozplanowane. Zreszta co do wnetrz to wlasciwie sami wiedzielismy co chcemy, natomiast bryla zewnetrzna jest w 100% koncepcja architekta.

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Picasso,

Dom projektował arch Janusz Pachowski z PPiP w Izabelinie. Generalnie jestesmy bardzo zadowoleni, a do tego mozna liczyc na specjalna cene, jesli projekt jest realizowany w gminie Izabelin :D . Oczywiscie nie bylo sie bez kilku wpadek, ale mimo tego moge polecic te pracownie z czystym sumieniem. Jezeli chcesz bardziej szczegolowe informacje, to chetnie podziele sie nimi na priv.

Pozdrawiam

Architektonicznie nic szczególnego, ale poczekajmy ! Zobaczymy jak będzie po wykończeniu !

buba48, jeśli Ty widzisz coś szczególnego w tym co jest Twoim emblematem, to nie dziwią mnie Twoje komentarze, ale powinieneś/aś zachować je dla siebie bo nie najlepiwej o Tobie świadczą.

Peilin - tak trzymać !!! Super bryła. Pamiętaj o detalach. "Diabeł tkwi w szczegółach"

pzdr

Szczegóły są dopracowane przez architekta tzn klinkier w 3 kolorach, kolorystyka drzwi i bramy garazowej oraz podbitki. Architekt zaprojektował tez balustrade i daszek nad wejsciem, a obecnie (mam nadzieje) zastanawia sie nad plotem. Decydujac sie na tego typu projekt od samego poczatku wiedzialam, ze nie bedzie mowy o jakichkolwiek "ulepszeniach" bez zgody architekta, bo efekt całosci bedzie zalezal zarowno od bryły jak i od szczegolow wykonczenia.

W czerwcu zaczynamy robic klinkier, jak juz bedzie ulozony zamieszcze nowe zdjecia. Sama jestem ciekawa jak zmieni to wyglad domu.

Pozdrawiam i ciesze sie, ze sa osoby, ktorym moj dom sie podoba.

Picasso,

Dom projektował arch Janusz Pachowski z PPiP w Izabelinie. Generalnie jestesmy bardzo zadowoleni, a do tego mozna liczyc na specjalna cene, jesli projekt jest realizowany w gminie Izabelin :D . Oczywiscie nie bylo sie bez kilku wpadek, ale mimo tego moge polecic te pracownie z czystym sumieniem. Jezeli chcesz bardziej szczegolowe informacje, to chetnie podziele sie nimi na priv.

Pozdrawiam

peilin,

jesne, ze chce - dawaj info na priv, bo juz we czwartek jestem umowiony na spotkanie z pierwszym architektem, a chcialbym sie spotkac z kilkoma.

z gory dzieki,

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
  • 1 year później...
  • 5 months później...

Dziękuję za przemiłe spotkanie w ekstemalnych warunkach placu zabaw :wink:

Odnalazłam twój wątek i uważam, że wasz dom wywołał ciekawą dyskusję. Były głosy krytyczne, ale ja zauważyłam więcej życzliwych, do których skwapliwie się przyłączam :D

Teraz umieram z ciekawości jak dom wygląda w tej chwili :wink: Może jednak skusisz się na kontynuowanie wątku??? :D :D :D

Uściskaj córeczkę ode mnie, pozdrawiam,