Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika na podłodze

CoTam

Recommended Posts

Cześć wszystkim, mam pytanie odnośnie ceramiki drewnopodobnej. Chciałbym mieć na podłodze w mieszkaniu gres drewnopodobny. Zauważyłem że zwracam uwagę na płytki które mają teksturę przypominającą prawdziwe drewno bardziej niż na gładkie. Natomiast słyszałem że lepiej się takich płytek wystrzegać ponieważ na wzniesieniach płytek, z biegiem czasu, powstają przetarcia które są mocno widoczne. Czy to prawda? Mam zerowe doświadczenie w tej materii. Czy są jeszcze jakieś rzeczy na które powinienem zwrócić uwagę? Generalnie celowałem w większe płytki - czy to dobry pomysł?

Wszystko zależy od natężenia ruchu i koloru takich płytek - oraz ich jakości. Marketowe ciemne płytki włożone w miejscach narażonych na intensywny ruch mogą się wycierać w miejscach gdzie imitowana struktura drewna ma wyższą i cieńszą strukturę.

Ok, rozumiem, Jeśli chodzi o kolor to myślałem nad kolorem dębu, jeśli chodzi o natężenie ruchu to nie umiem odpowiedzieć - jak w normalnym mieszkaniu. Jeśli chodzi o jakość - wole zapłacić więcej i mieć spokój. W takim razie, czy są firmy których powinienem brać pod uwagę bardziej niż inne? I czy ogólnie mówiąc darować sobie teksturę drewna?

To naprawdę nie masz się czym martwić nic im się nie stanie, a jakość zrobi swoje będzie wieczna i wcześniej Ci się znudzą niż zetrzesz cokolwiek.

Są osoby które chodzą w butach cały czas, ja nie jestem do tego przyzwyczajony - jedną z form odpoczynku jest zdjęcie butów:yes: i wykonuję to zaraz jak wchodzę do domu.

Tubądzin, Paradyż, Kronewald spełnią Twoje oczekiwania i zapewnią eksplantację na długie lata.