misio87 05.08.2021 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Witam, mam oto taki problem. Farba która była prze 25+lat pod tapeta nie chce zejść, tak aby nie uszkodzić tynku. Już spróbowałem. https://ibb.co/TgHhBznWoda nic nie daje, mydło malarskie nic nie daje. jedynie papier ścierny albo ręczne szpachelką ale to też kiepsko idzie, trzeba się grubo wbić. A farba wcale nie jest gruba, najśmieszniejsze że pod farba jest też farba klejowa. Chciałem wygładzić ściany. Jest jakaś chemia która by pomogła czy kłaść gładź na farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.08.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Są środki do usuwania farb na bazie ługu czy coś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 07.08.2021 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 W poniemieckich domach, gdzie jeszcze bywały wzorki na ścianach wałkiem robione, dawałem dobrze wsiąkający grunt, później "gładziłem" cienką warstwą tynku MP a na to gładź. W jednym z moich mieszkań trzyma 27 lat inii też się nie skarżyli by coś się złego działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts