Pieczara 07.12.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 I jeszcze kontynuując wątek: (a propos jak sie pisze kontynuując??? dwa uu, czy ułu, nieważne): Zadanie budowlane: elektryk miał Wam zrobić instalację w piwnicy do trzech punktów. Zadzwonił, że skończył i nawet zamontował żarówki. Przychodzicie na budowę, a tu przy drzwiach trzy włączniki, które zapewne zapalają jakieś trzy żarówki w piwnicy. Ale nie chce Wam sie schodzić trzy razy na dół. No więc jak schodząc tylko jeden raz do piwnicy sprawdzić który włącznik włącza którą żarówkę? Oczywiście jak stoicie przy drzwiach to nie widać, gdzie się akurat świeci w tej cholernej piwnicy... PozdrawiamPieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 07.12.2004 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Kontynuując Myślę, że chodzi o 4 A z tymi wyłącznikami: nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 08.12.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 He, he. Dla dziecka zadanie do szkoły? Zagadka dla super matematyka forumowego. Do basenu prowadzą dwie rury. Pierwsza z (wodociągu) może napełnić basen w ciągu 5 godzin, druga może go opróżnić w ciagu 10 godzin. W ile godzin można napełnić basen, jeżeli otworzy sie obie rury równocześnie? chyba to oczywiste jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 08.12.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 I ja się dołączam, zastanawiam się natomiast jaki będzie z tego morał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.12.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Wysłąłam odpowiedź, ale bardzo dziwny ułamek mi wyszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosc niedzielny 08.12.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 projektancie a moze bys tak torche podal wiecej danych?mamy zalozyc stale natezenia przeplywu?albo uzyc wzorow na wyplyw ze stalym wspolczynnikiem wyplywu?w wodociagu panuje stale cisnienierura doprowadzajaca wode do basenu znajduje sie przy dnie albo nad basenem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 08.12.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Wyslelem rowniez. Faktycznie wychodzi dziwny ulamek, aczkolwiek wydaje mi sie ze odpoiwedz jest poprawna. Wydaje mi sie ze do tego zadania powinny byc inne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 08.12.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Ja dopiero spróbuje, jesli coś wymyślę oczywiście przeslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.12.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 potwierdzam swój udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 08.12.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 zagrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.12.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 No to jak to ma być rozrywka umysłowa to może trochę inna kategoria niż typu "Z miasta A do miasta B wyjeżdża pociąg....." J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plp 08.12.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Projektant, jeśli mam właściwy wynik to Twoje zadanie jest prostsze niż inż. Mamonia. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.12.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Ja również zagrałem, brr... aż się boję wyników, może narobię sobie obciachu Zaiste - wychodzą ułamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 08.12.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 No to jak to ma być rozrywka umysłowa to może trochę inna kategoria niż typu "Z miasta A do miasta B wyjeżdża pociąg....." J To polecam te zadanie budowlane z trzema żarówkami (powyżej) Tylko odpowiedzi też piszcie na priv, żeby nie popsuć innym zabawy! Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 08.12.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Reanimujmy wątek:Zagadki, łamigłówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.12.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Inżynierze i na przyszłość z takim wątkiem do ( np. ) Kącika Zapaleńców !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzbanek 08.12.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Konkursy. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.12.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 A co - ja też wyślę Odnośnie pytań gościa niedzielnego. Skoro rura odpływowa opróżnia cały basen - musi być na dnie. I rzeczywiście - zadanie Herona ma różne odpowiedzi jeśli założy się stałą prędkość wypływu (możliwą jednie gdy sztucznie - np. pompą opróżnia się basen) lub gdy założy się grawitacyjny wypływ wody (oczywiście - dla uproszczenia bez uwzględnienia takich efektów jak zawirowania, zakładając że basen ma idealnie pionowe ścianki - np. jest prostopadłościanem itd ). W tym drugim - fizycznie poprawnym przypadku - bardzo zaskakujący wynik. Dziękuję za zadanie - przyznam się że go nie znałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 08.12.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Inżynierze i na przyszłość z takim wątkiem do ( np. ) Kącika Zapaleńców ! J Dla niektórych to cała przyjemność jak moga kogoś zrypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 08.12.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts