Bocian71 07.08.2021 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Witam, posiadam rolety zewnętrzne elektryczne. Słychać pracę silnika, ale roleta się nie przesuwa, w związku z czym chciałbym zdiagnozować usterkę. Niestety nie mam pojęcia, jak dostać się do środka mechanizmu, nie widzę żadnej maskownicy itp. Nie wiem, czy mechanizm jest w środku, czy na zewnątrz. Czy na podstawie zdjęć ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 08.08.2021 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Witam, posiadam rolety zewnętrzne elektryczne. Słychać pracę silnika, ale roleta się nie przesuwa, w związku z czym chciałbym zdiagnozować usterkę. Niestety nie mam pojęcia, jak dostać się do środka mechanizmu, nie widzę żadnej maskownicy itp. Nie wiem, czy mechanizm jest w środku, czy na zewnątrz. Czy na podstawie zdjęć ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć? Dziękuję za pomoc Coś mi się wydaje, że ktoś potraktował zbyt poważnie nazwę "roleta podtynkowa" i zakrył całą skrzynkę.... Rewizja znajduje się na zewnątrz- blacha płaska od dołu w przypadku rolety podtynkowej lub w kształcie kątownika- jeżeli to roleta natynkowa, która znalaza sie pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.08.2021 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Uproszczając wypowiedź kolegi: trzeba odciąć tynk na zewnątrz by się dostać do środka rolety. Tynkarz zrobił to źle. Z niewiedzy lub na polecenie kogoś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.08.2021 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Uproszczając wypowiedź kolegi: trzeba odciąć tynk na zewnątrz by się dostać do środka rolety. Tynkarz zrobił to źle. Z niewiedzy lub na polecenie kogoś.. Zdjęcia są w małej rozdzielczości ale wydaje mi się, że pancerz zwija się "do wewnątrz" więc jest to roleta nadstawna.Albo może też być to nadproże roletowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocian71 09.08.2021 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Zdjęcia są w małej rozdzielczości ale wydaje mi się, że pancerz zwija się "do wewnątrz" więc jest to roleta nadstawna.Albo może też być to nadproże roletowe. W przypadku takiego typu rolety dostęp jest od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.08.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 TakJeśli wogole ni widzisz skrzynki to.popisali się tynkarz bądź ludzie od elewacji albo zrobili to na wyraźne polecenie jak jeden z.oich klientów który przy zewnętrznej zazyczyl sobie całkowite zakrycie prowadnic co powodowało brak dostępu do rewizji i późniejsze prucie elewacji jak w silniku uszkodziły się mechaniczne krancowki i potrzebna była wymiana silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocian71 08.04.2022 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Problem rozwiązany - mechanizm rolet był od wewnątrz, a winne okazały się zniszczone wieszaki. Niestety trzeba było rozwalać płyty g-k, żeby dostać się do mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts