Moczary 08.08.2021 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 WitamChcielibyśmy ocieplić rury od DGP, które leżą na deskach na nieocieplonym strychu. Owinąć się tego nie bardzo da wełną bo się zgniata. Czym to zaizolować lub w jaki sposób? Myśleliśmy żeby zrobić obudowę tego i ocieplić wełną obudowę, ale jest za mało miejsca pod krokwiami. Jak pod rurę się da 15 cm to rury krokwi dotykają. Jak izolowaliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.08.2021 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Szczerze...na wielu instalacjach tego typu które widziałem izolacja stanowi ta oryginalna zastosowana do tego tupu rur - wiadomo jest niewielka 3cm ale parametr jaki transportowany jest rurą też jest niczego sobie 70-90*C wzmocniony turbiną dostarczany jest w podobnej temperaturze do wskazanych pomieszczeń.U mnie te rury są ocieplone dodatkowo 5cm wełną z folią alu ale u mnie jest miejsce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts