Andrzej414 09.08.2021 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Witam. Mam w domu ogrzewanie podłogowe w całym domu. W łazience mam również oprócz podłogówki grzejnik na ścianie. Jak się domyślacie jest on tylko letni. Piec mam ustawiony na 30stC przy mrozach -15stC podkręcam do 32stC. Chciałbym założyć do grzejnika grzałkę elektryczną by ten grzejnik grzał jak należy. Wygląda to tak jak na zdjęciu. z allegro https://allegro.pl/oferta/grzalka-elektryczna-do-grzejnik-lazienkowego-1200w-8107333641. Pytanie moje jak to podłączyć? Wkręcić grzałkę poprzez trójnik do grzejnika zamknąć odpływ grzejnika a następnie napełnić wodą i odpowietrzyć? Rozumiem, że trzeba grzejnik wyłączyć z układu właśnie poprzez zakręcenie odpływu żeby ta woda się już nie mieszała z dalszą w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 13.08.2021 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Max moc grzałki dopasować do grzejnika.Najprościej użyć trójnika do przyłącza.PO właczeniu grzałki zalecam zakręcenie jednego zaworu. Drugi powienien być stale otwarty dla wzrostu ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts