enikan 12.08.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) Gdy zbudowali tą więźbę, to wszystko było idealnie. Po dłuższym czasie pojawiło się kilka szczelin. Pewnie przez mokre drewno - ale nie mam pretensji, bo w bliższej i dalszej okolicy, tylko takim wtedy handlowali. Na zdjęciu najgorsze z miejsc, czyli szczeliny około 1cm. Myślę, że jętki z krokwiami są dobrze połączone - widać na innym zdjęciu. Krokwie z płatwiami zbite gwoździami 25cm. Czy można to teraz łączyć takimi kątownikami jak na załączonym zdjęciu? Czy jest jakiś lepszy sposób? Dodam jeszcze, że na tym stryszku ma być tylko "graciarnia". Czyli ponad ociepleniem, podłoga ma być wyłożona płytami typu OSB. No ale regały z rupieciami też będą trochę ważyć... Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez enikan (...poprawiłem nazewnictwo elementów konstrukcji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts