mates08 13.08.2021 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Witam. Chodzi o posadzkę betonową pod wiatą na zewnątrz . Wiata zadaszona. Trzymam pod nią samochód. Posadzka betonowa trochę się wykruszyła, porobiły się małe dołki i widać miejscami żwirek. Trafił się miejscami słaby beton i dlatego. Chciałbym to wzmocnić i zrównać. I pytanie czym ? Myślałem o masie samopoziomujacej, oczywiście uprzednio gruntując beton. Później ewentualnie to pomalować tą farbą do posadzek co nieraz w garażach można spotkać. Tylko też nw czy taka masa samopoziomujaca będzie odpowiednia, czy to trzeba zrobić czymś innym? W zimę narażone na mróz , oraz jak pada deszcz to czasem jest wilgotna bo podejdzie woda. Czym ogarnąć taką naprawę ? Wymiary 5x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.08.2021 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Doradziłem już komuś, sam mam doświadczenie z tym materiałem i polecam https://baumit.pl/files/pl/pdf_files/pdbl_elastyczna_zaprawa_wyrownujaca_preciso_diy.pdf Na to co sobie tam upatrzyłeś na beton i gotowe . Musisz tylko pamiętać, że wiele takich farb do malowania może pod wpływem wilgoci (pod stojącym autem) w miejscach styku opon "odparzać" się. Dlatego najlepsze farby to takie które wnikają w posadzkę, a nie tworzą na jej powierzchni dodatkową powłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mates08 13.08.2021 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Oki. Ale pierwszorzędna sprawa to naprawa i zrównanie i wzmocnienie całej posadzki. Co radzicie? Masa samopoziomujaca czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts