Stnley 08/15/21 08:30 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 15, 2021 Swego czasu szukając rozwiązania montażu PV na skomplikowanym dachu u szwagra, natrafiłem na całkiem fajne rozwiązanie, które eliminuje problem montażu na dachu. Myślę, że nie jednego użytkownika może to zainteresować, więc się podzielę. https://www.mbsystems.pl/carporty/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vr5 08/16/21 07:57 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 16, 2021 Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinbbb 08/16/21 09:40 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 16, 2021 Toż to tylko reklama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertha 08/16/21 08:11 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 16, 2021 Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stnley 08/17/21 04:37 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stnley 08/17/21 04:39 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 Toż to tylko reklama Jak to reklama to kiepski ze mnie marketingowiec. A tak serio to dziele się rozwiązaniem, które jest z goła inne niż większość tu przedstawianych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stnley 08/17/21 04:44 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!! Bez przesady u szwagra stoi już od roku i nikt jej nie ruszył. Może to kwestia okolicy. Bo w wielu miejscach widziałem instalacje gruntowe w polu po za ogrodzoną działką... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertha 08/17/21 05:59 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 Do czasu. Podrożała nawet stal. Wszystko "opłaca" się ukraść. Potem nieszczery żal, bla,bla, puk,puk i od poniedziałku od nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stnley 08/17/21 06:41 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 Do czasu. Podrożała nawet stal. Wszystko "opłaca" się ukraść. Potem nieszczery żal, bla,bla, puk,puk i od poniedziałku od nowa. Niby tak ale ta konstrukcja "to je amelinium..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertha 08/17/21 09:08 PM Zgłoś naruszenie Share Posted August 17, 2021 "Amelinium" jest trzykrotnie droższe od stali na skupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitch 08/18/21 06:08 AM Zgłoś naruszenie Share Posted August 18, 2021 Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności. Dokładnie, rzecz gustu. Jak dla mnie drewno jest na tyle uniwersalne, że pasuje do wszystkiego, w tym nowoczesnego domu. Kwestia użytego materiału (rodzaju drewna) i jego wykończenia. A ta konkretna wiata (ze zdjęć z realizacji) jest moim zdaniem paskudna i nadaje się jedynie do postawienia przy firmie, gdzie estetyka nie gra żadnej roli. No ale jak napisałeś - rzecz gustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson74 06/13/24 01:44 PM Zgłoś naruszenie Share Posted June 13 Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Podrzuci ktoś link do tego opisu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts