zenko112 17.08.2021 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Planuje zrobić małą instalację z 14 paneli + falownik na gruncie. Słyszałem , że do zgłoszenia potrzebne jest tylko wypełnienie wniosku do Taurona i tyle. https://www.tauron.pl/-/media/offer-documents/dystrybucja/przylaczenie/klienci-indywidualni/zm-zgloszenie-przylaczenia-mikroinstalacji1.ashx Czytam ten wniosek a tam wymagają : Informuję że, posiadam uprawnienia do wykonywania mikroinstalacji: 1. ważny certyfikat potwierdzający kwalifikacje do instalowania odnawialnych źródeł energii (art. 136 i art. 145 ustawy o odnawialnych źródłach]2. ważne świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci3.uprawnienia budowlane w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych do kierowaniarobotami budowlanymi nr Mam tylko 2 - czyli SEP E1 i D1 - czy to wystarczy ? ktoś ostatnio się podłączał i wypełniał ten wniosek ? Zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.08.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Piszesz oświadczenie że wszystko jest zrobione zgodnie ze sztuką i bierzesz na klatę ewentualne uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancia 17.08.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Planuje zrobić małą instalację z 14 paneli + falownik na gruncie. Słyszałem , że do zgłoszenia potrzebne jest tylko wypełnienie wniosku do Taurona i tyle. https://www.tauron.pl/-/media/offer-documents/dystrybucja/przylaczenie/klienci-indywidualni/zm-zgloszenie-przylaczenia-mikroinstalacji1.ashx Czytam ten wniosek a tam wymagają : Informuję że, posiadam uprawnienia do wykonywania mikroinstalacji: 1. ważny certyfikat potwierdzający kwalifikacje do instalowania odnawialnych źródeł energii (art. 136 i art. 145 ustawy o odnawialnych źródłach] 2. ważne świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci 3.uprawnienia budowlane w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych do kierowania robotami budowlanymi nr Mam tylko 2 - czyli SEP E1 i D1 - czy to wystarczy ? ktoś ostatnio się podłączał i wypełniał ten wniosek ? Zenon W Tauronie rejon Kraków i okolice to co posiadasz wystarczy i żadnych dodatkowych oświadczeń nie pryzmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts