kowalio 20.08.2021 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 WitamCzy ktoś już coś takiego wykonywał jak w temacie. Mam pompę 15 lat i niestety przepływ czynnika z dolnego źródła wywala mi błąd. Potrzebuję pomocy, jakiegoś fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 22.08.2021 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Witam Czy ktoś już coś takiego wykonywał jak w temacie. Mam pompę 15 lat i niestety przepływ czynnika z dolnego źródła wywala mi błąd. Potrzebuję pomocy, jakiegoś fachowca. Najlepiej zdemontować i przepłukać przeciwprądowo wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 22.08.2021 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 @kowalio, a możesz napisać coś więcej ? Mi nazwa "IVT" nic nie mówi, zakładam,że to gruntowa pompa ciepła . Może coś o sondach napiszesz ? Skąd podejrzenie ,że to sondy zapchane , a nie ,że obiegówka dogorywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 22.08.2021 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Najlepiej to muszę najpierw mieć fachowca co to zrobi. Nie rozmontuje sobie sam pompy, odpowietrze układu na glikolu etc...Jestem umówiony z jednym gościem z Gdańska ale szukam kogoś bliżej.Na prawdę nikogo tu nie znajdę? Pompy ciepła są od 20 lat na rynku, wszyscy musieli już to robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 22.08.2021 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 @kowalio, a możesz napisać coś więcej ? Mi nazwa "IVT" nic nie mówi, zakładam,że to gruntowa pompa ciepła . Może coś o sondach napiszesz ? Skąd podejrzenie ,że to sondy zapchane , a nie ,że obiegówka dogorywa ? Pompa IVT green line 11kw z gruntowym wymiennikiem na glikolu. Pompa obiegowa wynieniona, zawór trójdrogowy. Był u mnie właściciel firmy dystrybuującej te pompy z dwoma pracownikami ale sobie nie poradzili. Nie będę rozwijał teraz tego tematu. Błąd jaki się pojawia został zdjagnozowany jako brak przepływu glikolu przez wymienniki. Człowiek co mi tak powiedział robi to jak mówił na codzień i zna te pompy. Polegam na tej diagnozie nic innego na razie nie widzę aby mogło być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts