Bolek77 21.08.2021 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 Witam,w ekspertyzie technicznej dachu mam napisane, że konstrukcja wymaga wzmocnienia i projekt wzmocnienia. Jest tam również informacja, że do czasu wykonania wzmocnienia budynek należy wyłączyć z użytkowania. Chodzi o dom jednorodzinny, obecnie tam nie mieszkam i nie zamierzam wracać przed wzmocnieniem, natomiast mam tam część swoich rzeczy, po które czasami muszę wejść. Po rozmowie z ekspertem wiem, że jak nie będzie jakiegoś dużego obciążenia dachu to nic się nie stanie. Już kilkanaście lat tak jest i nic się nie wydarzyło, ale w obliczeniach obecne normy są przekroczone. Czy muszę o tym fakcie informować nadzór budowlany? Czy po zmianie przepisów muszę zgłaszać wzmacnianie konstrukcji? Ekspertyza była prywatna na moje zlecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts