imp88 22.08.2021 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2021 Witam Poniżej na schemacie usytuowanie rozdzielaczy dla cwu oraz zwu. Od kotłowni będzie do niego ok 6-7m, i od rozdzielaczy do łazienek do 5m. Cyrkulację myślę robić czasową, ale tylko do rozdzielacza. I teraz kilka pytań: 1) Czy może być takie miejsce dla rozdzielacza? 2) Rurki zasilające rozdzielacze to pex25, natomiast do punktów odbioru pex16 (dla wanny i prysznica pex 20). Dobrze myślę? 3) Rurki Kan-therm Press. Dobry wybór? 4) Jaki jest typowy (oznaczenie) zasilacz do wody z firmy Kan-therm? 5) Dla umywalki i pralki znajdującej się w kotłowni myślę ciągnąć przewody zaraz za zbiornikiem/wodomierzem na trójnikach ze ścian. Ma to sens? 6) Czy można zrobić takiego zawijasa na cyrkulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/264094-koncepcja-instalacji-cwu-na-rozdzielaczach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts