paulonio 23.08.2021 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Witam,Chcę wykonać odwodnienie dachu w domku szeregowym (mały dach, mały ogród). Mówiąc prosto chcę odprowadzić wodę z rynien do gruntu za pomocą np. skrzynek rozsączających albo rur drenarskich tak żeby nie wsiąkała przy domu/tarasie i jak twierdzi sąsiad nie zalewała go. Bez pozwolenia na pewno zostaniemy zgłoszeni przez ów człowieka. Jak dokopałem w przepisach na każdy taki drenaż faktycznie potrzebne jest pozwolenie wodnoprawne... Ktoś robił kiedyś coś takiego? Kto może wykonać operat wodnoprawny i z czym to się wiąże? I czy na pewno na tak małej działce i tak małej powierzchni dachu trzeba się bawić w takie papierki... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulonio 23.08.2021 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 I druga rzecz: działka jest lekko pochyła w stronę sąsiada. Najlepiej na jej końcu byłoby postawić mały murek oporowy, ale trzeba na niego pozwolenie budowlane... Jakaś prostsza alternatywa na zakończenie takiej działki żeby można było wyrównać teren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts