tom_gr 25.08.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień dobry, planuję zakup działki budowlanej, która w WZ z 2007 r. ma wpisaną możliwość podłączenia wody z sieci gminnej. Sprzedający twierdzi, że nie ma problemu, po prostu przyłączą, rutyna.Sprawdziłem mapę GESUT i widać na niej, że sieć wodociągowa jest w drodze gminnej, ale dopiero ok. 300-400 m od działki. Przeszukałem forum i strony branżowe, nie mam pewności - czy dobrze rozumiem, że w przypadku chęci przyłączenia poniosę nie tylko koszty przyłącza do sieci ale też "dobudowania" brakujących metrów wodociągu do działki? czytałem, że to koszty ok 100-400 zł za m.b. co czyniłoby zakup działki totalnie nieopłacalny. Czy mam możliwość sprawdzenia dokładnej odległości wymaganego przyłączenia bez angażowania do tego sprzedającego ? Są tam jeszcze na sprzedaż dwie działki budowlane ale na razie nie ma chętnych, jest jeden dom ale ze studnią. Dla mnie studnia to za duże ryzyko - przed zakupem nie określę gdzie może być i czy starczy w niej wody, a działka bez studni i bez wodociągów do niczego się nie przyda. pozdrowieniaTG Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez tom_gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts