Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile ??cznie kosztuje/b?dzie kosztowa? Wasz dom z dzia?k??

Ile łącznie będzie kosztować Wasz dom z działką?  

261 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile łącznie będzie kosztować Wasz dom z działką?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurde powiem szczerze, że po przeczytaniu tu kilku postów przeraziłem się przed planowaną budową. To co tu napisze pewnie dla większości będzie śmieszne i nawet mam obawy czy to napisać. na wiosne zaczynamy budowę jak ja to nazywam mieszkania dlatego że budujemy 97m2 na wąskiej działce, którą dostaliśmy od rodziców na tą inwestycje przeznaczyliśmy uwagaaaaa 100 tys. W tej chwili jesteśmy na etapie wybrania projektu. Wybieramy go wraz z wykonawcą. On sam przedstawił nam kilka propozycji które w tym budżecie mają się zmieścić. Powiem szczerze że mnie wystraszyliście, ale nie poddaje sie i idę dalej......

Tak. Bede miał z nim spisany zakres prac jeszcze nic nie podpisałem bo czekamy ile będą kosztowały media. Mam go z poleceni no i znam kilka osób które w tej kwocie wybudowały podobny metraż. Ja przewiduje taką ewentualność że jeśli nie uda sie wprowadzić minimalnym nawet nakładem kosztów do całości to wprowadzimy się tylko na dół. Zaznaczam że meble przeniesiemy z obecnego mieszkania, czyli zrobimy tylko kuchnie i łazienke. Po jego stronie są również instalacje.

Witam.

Sławek z grubsza u mnie wychodzi 1350zł/m2, bez mebli, kuchni, wyposażenia i białego montażu. Budowałem też z dobrych materiałów i "po bożemu" tzn. tradycyjnie. Uważam,że nie masz się co przerażać, spoko dasz radę! Nawet nie wiesz ile czeka Cię (Was) radości. Powodzenia. Pzdr.

Sławek właśnie tak trzymaj! Na Forum jest bardzo dużo fajnych ludzi, jest też trochę ..... . Czytaj wszystkie posty, pytaj dużo a kieruj się tylko swoim rozumem. Sam się zdziwisz (gdy będziesz zapisywał skrupulatnie każdy wydatek na dom) skąd miałeś tyle forsy. I jeszcze jedno: poprawki kosztują najwięcej a prowizorki zostają najdłużej. Pzdr.

Dzięki Dzięki oby tak było jak mówisz, a jakoś intuicja popowiada mi że właśnie tak bedzie.... A co do tego że poprawki najdrożej kosztują to święta racja i to w każdej dziedzinie życia. Na prowizorkach to przekonałem się w swoim rodzinnym domu jak robiliśmy kapitalny remont i budżet troche malał to stwierdzaliśmy.... " A zrobi sie na razie tak a potem....". Od tego potem minęło ponad 15 lat a prowizorki nadal są widoczne w naszym domu. Napewno będziemy brali to pod uwagę podczas budowy. Jeszcze raz dzięki za wsparcie. Pozdrawiam

• 4 weeks później...

zaznaczyłam do 300tys., ale chyba wyjdzie nam tak na styku; na razie działka kosztowała nas 65tys.+media (mamy nadzieję, że zmieścimy się do 15tys), no i reszta na domek... oczywiście zakładamy, że może wyjść trochę więcej, ale bedziemy się bardzo starać, żeby nie przekroczyć limitu :wink:

koks

• 2 years później...
ankieta z innej epoki

Eee tam z innej epoki od razu. Przed odwrotnascia denominacji... Nalezy pomnazyc kazdy prog x2,5. To mniej wiecej da obecne realia :o :o :o

...jurto x 2,52, pojutrze x 2,61, za tydzień...chyba wpadnę w depresję... :o

skonczymy na x2,99 (taka magia "dzieiatek"), ale... po roku, dwoch, pieciu od skonczenia bedzie... x3,99 na przyklad... I to juz mnie sie bedzie podobalo!

u mnie do 250 tys

bo działka tylko 10 tyś a ponad 200 dom

ile dokładnie nie wiem (pewnie około 250) bo umrę na zawał

wiem, że mam kredyt :) i że 900 zł przez 20 lat spłacam

no już rok mniej

:o :o :o :o :o

Szczesciara!!! 250 tysi za dom z dzialka... 200 tysi za caly dom... 900 PLN kredytu... tylko 20 lat... BRAWO!

PS.

To ja kilka razy wiecej zaplacilem za stan surowy.....

:-?

u mnie do 250 tys

no już rok mniej

Szczesciara!!! 250 tysi za dom z dzialka... 200 tysi za caly dom... 900 PLN kredytu... tylko 20 lat... BRAWO!

PS.

... u mnie też jakoś znacznie więcej... :-? :-? :-? Co jest ?!

u mnie do 250 tys

no już rok mniej

PS.

... u mnie też jakoś znacznie więcej... :-? :-? :-? Co jest ?!

Zle budzety zrobilismy... :-?

Albo nie wiemy gdzie kupowac tanio... :o

Albo budowlancy nas roluja... :evil:

• 3 months później...
  • 2 weeks później...