nugowy 25.08.2021 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Witam, mam pytanie do was odnośnie tego czy są konkretne wytyczne co do odległośći obejm wentylacyjnych i kanalizacyjnych w pionach? Chodzi mi o odległość pomiędzy nimi w pionie. Czy są jakieś konkretne warunki techniczne, które to określają? Inwestor zarzuca mi "zbyt mała ilość obejm" na pionie wentylacyjnym i kanalizacyjnym w pionie instalacyjnym. Przeszukałem wiele stron, ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś się podzieli doświadczeniem. Chodzi o budynek mieszkalny, 6 kondygnacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 25.08.2021 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Obejmy do rur występują o różnych klasach nośności. Zobacz jakiego producenta i rodzaj obejmy zastosowałeś, odczytaj z karty technicznej jej nośność. Ilość obejm na rurociągu zależy od ich nośności i ciężaru rur wraz z zawartym w nich medium. Z wentylacyjnymi nie powinno być problemu, ale z kanalizacyjnymi, trzeba mieć na uwadze ile mogą ważyć zapchane, no wiesz czym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts