ElemenT 26.08.2021 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Cześć, chcę kupić działkę na mazurach. Działka była bardzo duża. W MPZP przeznaczenie to usługi turystyczne, chyba że dokona się podziału to wówczas zabudowa rekreacyjna. Właściciel podzielił dużą działkę na kilka mniejszych i sprzedaje. Uzyskałem z UG wypis z planu a tam kompletnie zero informacji. Żadnych wskaźników jak powierzchnia biologicznie czynna, powierzchnia zabudowy. Dosłownie zero. Jedyne co tam jest to że w przypadku braku podziału można postawić budynek maks 3 kondygnacje z dachem 2 spadowym (określony jako pensjonat na 50 osób). W przypadku podziału - budynek parterowy z poddaszem użytkowym z dachem 2 spadowym. W gminie mówią że wszystko jest w planie. Czy ktoś spotkał się z takim planem oraz wie jak go należy interpretować? Jeżeli czegoś nie ma w planie to zapewne mogę to robić. Jak nie ma powierzchni zabudowy to mogę zabudować wszystko? (teoretycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 26.08.2021 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Przykład innej uchwały MPZP w tej gminie: http://administracja.gison.pl/mpzp-public/dzwierzuty/uchwaly/U_1999_54_VII.pdf W sumie niczym się nie róźni - też nie ma żadnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.08.2021 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 §7, 1. 1) tam jest bardzo dużo napisane. Ale nie dla Ciebie, tylko dla urzędnika, któremu MPZP daje w zasadzie wolną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts