karola 26.08.2002 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Mam pytanie - nie chodzi o usługi firmy - z tą podpisuje się umowę za zrobioną robotę i tyle. Chodzi mi o usługi tak zwanych "złotych rączek" i innych osób zatrudnianych do pomocy w kopaniu fundamentu, przewożeniu taczek, ukladaniu itd... Rozumiem ,że inaczej "zlotą rączkę" inaczej pomocnika. Nie chce nic sugerowac - chcialabym zapytać i poradzić się. Z drugiej strony - dziwne to płacenie za godzinę... trochę męczące czy pan Mietek stoi czy leży... Jedzonko....co oferowaliście? Kawa, woda...czy posuwaliście się do większych dań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramona 26.08.2002 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Zatrudniliśmy znajomego do prac pomocniczych. "Złota rączka" ale lubiąca wypić. Dla pewności, że w drodze na działkę nie zboczy na piwo zawoziliśmy go tam. Do tej pory kopał doły i układał rury odprowadzające wodę z rynien. Szlifował belki drewniane. Kosztowało nas to 200zł. Nie płaciliśmy od godziny, tylko za wykonaną pracę. My jesteśmy z niego zadowoleni, a facet też się cieszy, że będzie miał u nas dorywczą pracę jeszcze przez kilka tygodni. Jedyne czym częstowaliśmy to wodą mineralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 26.08.2002 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Każdy kij ma dwa końce-jeżeli dasz na godzinę będzie wolno jeżeli od całości to na odp.Ja umawiam się od dzieła(jako wykonawca)nie chwaląc się staram się zrobic szybko i dobrze bo nie cierpię poprawek a i opinia idze za mną dalej i dzięki temu na brak pracy nie narzekam.Ważniejsze jest ile dacie,przeciez ktoś kto pracuje cały dzień u Was ma rodzinę do wyżywienia ja wiem że mentalność jest taka żeby mało wydać.Tak że-same dylematy.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts