magisterson 27.08.2021 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 Witajcie, mam pewien dylemat. Po 12 latach od budowy domu wymieniam ościeżnice stałą na regulowaną/tunelową. W jednym z miejsc gdzie wymieniam drzwi mam różne podłogi. Ciemne panele w pokoju, i jasne płytki na korytarzu. Przy ościeżnicy stałej miałem próg aluminiowy 2cm pod drzwiami. Przy nowej ościeżnicy nie dość, że próg będzie widoczny przed drzwiami to jeszcze będzie widać kawałek ciemnych paneli na korytarzu. Co zrobić aby to jakoś zamaskować bez rozwalania podłogi? Jeśli chodzi o ościeżnicę to wstawiam tunelową ponieważ przy budowie domu panowie spaprali wykończenie przy drzwiach dość mocno i chcę to zakryć elegancką białą ościeżnicą maskując cały mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.08.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Wpisz sobie w googlach "listwa łącząca płytki z panelami". Takim czymś się łączy podłogi. Dobierz sobie odpowiedni kolor (pod panele lub pod płytki) i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 28.08.2021 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Tak, wiem. Tylko, że w moim przypadku musiałaby mieć 8cm i niekoniecznie fajnie to będzie wyglądać..A gdyby kupić ościeżnicę stałą i dać jakieś maskownice narożnikowe w kolorze ościeżnicy? Będzie wyglądać jak jedność, zakryje kąty ściany i mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts