Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak się dalej oszukiwać ?

Gość

Recommended Posts

Czy dom kosztem kilkumiesięcznych rejsów męża,

wyjazdów męża za granicę lub nawet takiej Warszawy jest wart tej ceny?

Czy to przypadek, że najwięcej ofert Agencji i Panienek jest z Warszawy, czy to raczej odpowiedź rynku na zapotrzebowanie.

Zresztą która z żon marynarzy wierzy, że ich normalny facet wytrzyma

3-6 miesięcy bez Tego. Co robi przez te miesiące, a co robi w porcie?

Czy to przypadek, że takie domy powstają w portach?

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy to przypadek, że najwięcej ofert Agencji i Panienek jest z Warszawy, czy to raczej odpowiedź rynku na zapotrzebowanie.

A czy masz męża marynarza? :o A czy wątpliwości masz ?

Czy to następna prowokacja?! :evil: :o

Gość ELISA

Tylko Ja prawde powiem po minimum 12 tygodniach.

Liczba zakażonych do wykrytych jest jak 1do 5-10.

Test nie potwierdzi wierności ale może wskazać niewierność, a chłop to tylko chłop nawet ten "własny".

Gość Frend
Marynarki w domach (poza domkiem) też sobie pozwalają na małe co nieco bo nie mydła i się nie wymydli, a chłop nie połapie się w wydatkach domowych. Takie małe tajemnice to raczej mają jedne i drudzy.

Jak się dalej oszukiwać ? – ja proponuję od razu się pozabijać , popełnić zbiorowe samobójstwo . Można się też ewentualnie zadowolić kastracją , pasem cnoty lub zaszyciem . Napiętnować – wypalić znak gorącym metalem na policzku –z nadzieją , że takiej /takiego nikt nie weżmie .Poparzyć ręce kwasem solnym , pociąć żyletką usta ... no , może to wystarczy - warto przecież za ten dom ... .

Ludziska : OPAMIĘTAJCIE SIĘ ! Jeśli ktoś ma chorą wyobrażnie , niech się sam zamęcza a nie próbuje w innych zasiać ziarno zwątpienia !

Pozdrawiam z pełną ufnością – cokolwiek ona oznacza

Nawet marynarzy i marynarki ( choć te zwykle w szafie wiszą :wink: )

Ale przecież zawsze jest wybór: można albo mieć forsę, dom, od czasu do czasu brak męża, niepewność, zazdrość,

albo

faceta w domu z marną pensyjką, pantoflarza, albo co gorsza bezrobotnego.

Z tych dwóch skrajności można kombinować dowolne mutacje.

Nie mówcie, że czynnik finansowy kandydata nie był brany pod uwagę przy decyzji o zamążpójściu. Od zawsze wiadomo, że niektóre zawody są skazane na sukces (finansowy).

Jeśli przeszkadza ci to co robi, lub myślisz, że robi w portach, porozmawiaj z nim szczerze. Osobiście nie wyobrażam sobie życia w związku, kiedy wiedziałabym o innych kobietach. Pal licho ten dom i pieniądze.

Widziały gały co brały.

Jasne, że ze strachem mniejszym lub większym próbuje się zwłaszcza w egzotycznych krajach. Pływam wiele lat i prawiczka to jeszcze nie spotkałem. Tu wiagry nie potrzeba - czas robi swoje.

Wiedzą o tym obie strony i akceptują to milcząco.

Kolega przywlókł nawet świństwo do domu i wytłumaczył, że od deski klozetowej. Zapytałem się czy uwierzyła i jak myślicie?

Uwierzyła, bo w co miała wierzyć w pensyjkę 1200, notesik do pierwszego, codzienną pobudkę do pracy, czy w poranną kawusię, babską gazetkę, kosmetyczkę itp.

To tak mnie sięlektura przepomniała.

Koluby roczniak 20 czy jakoś tak.

Podobno najlepiej wyszedł ten co w zasoby ludzkie płci przeciwnej inwestował. Resztę alianty zabrali i kto by teraz miał chłopakom odszkodowanie płacić.

A ten co w kobitki zainwestował stracił najmniej. 8) :lol:

Ja raczej pytam, czy bez tego "umoczenia" nie mozna wytrzymać? A taki facet, co"korzysta" z różnych okazji nie powinien nazywać się męską dziwką? :evil:

Podstawa powinien być szacunek dla partnera i siebie samego, a to oznacza, nie zdradzam. I nie mówcie mi nic o biologii itp

A moze ja oziębła jestem :roll:

Najwięcej agencji jest w Warszawie, bo jest tu najwięcej ludzi, pewnie statystycznie na 1 mieszkańca liczba burdeli jest zbliżona w różnych regionach. Sam zaliczam się do zwolenników raczej tolerancji w tej kwestii. Osobiście nie sądzę, żebym wytrwał w wierności, gdybym był marynarzem, więc nie jestem marynarzem ;) bo tak jak okazja czyni złodzieja, tak jest i tutaj. Jeżdząc w miejsce gdzie będę budował przy drodze zawsze są "grzybiarki" i niektóre wyglądają nawet całkiem, całkiem, że już nie raz przez głowę przeszła mi myśl o zatrzymaniu sie na szybki numerek, i przyznam szczerze, że nie tyle powstrzymała mnie chęć bycia wiernym, co po prostu wstyd... wstyd byłoby mi zatrzymać się na taką panienkę - jeszcze by mnie ktoś zobaczył, a auto mam charakterystyczne - bardzo niewiele takich jeżdzi po polskich drogach.

Ale wracając do problemu - nie należy sie tym przejmować, nawet jeśli twój facet skoczy na bok w czasie tych 3-6 miesięcy, to nie sądzę, żeby miało to dla niego jakiekolwiek znaczenie. Załatwia po prostu potrzebe fizjologiczną a kocha Ciebie i do Ciebie wraca.

Nie bez przyczyny ślubujemy partnerowi miłość i wierność, a nie wierność i miłość... wierność jest w jakims sensie pochodną miłości, ale po prostu sa faceci, u których nie wystepuje żadna korelacja pomiędzy tymi dwoma cechami i należy się z tym pogodzić.

To chyba kwestia równowagi między fizjologią, a intelektem. U niektórych zakłócona na korzyść fizjologii :cry: . Też uważam, że kontrolować się można, a poza tym "nie rób dugiemu co tobie niemiłe". Ciekawe jak taki fizjologiczny reagowałby na wiedzę o tym, że partner robi to samo???

zgadzam sie z Majka....

mój pływa....ja jestem sama i nie mysle robic skoku w bok bo akurat mi sie chce....mysle ze tym własnie róznimy sie od zwierzat....

a co kto robi...trudno...fakt ze marynarz w kazdym porcie ma kobiete jest MOCNO przesadzaonym faktem...

No to ja uderzę w większy dzwon:

Może warto by się zastanowić nad sensem słów "moralność" i "wyrzeczenie", bo w tym cały problem.

Jak kogoś kocham, to jestem wierny/wierna z wyboru, i koniec. Są w życiu różne sytuacje i okazje - rejsy, kontrakty, delegacje, dłuższa choroba. Atrakcyjnych i chętnych panów i pań wokół nie brakuje, ale to nie powód, żeby od razu korzystać z pomocy doraźnej.

W końcu celibat też jest dla ludzi, wszystko zależy od tego, jaki ma się poziom samokontroli. Dziwnym trafem nie wymyślono do tej pory lepszego pomysłu na udany związek od miłości, wierności i wzajemnego szacunku.