dawiddur 01.09.2021 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Dom jednorodzinny z poddaszem użytkowym, którego połowę stanowi antresola. To tak w skrócie. Dom w trakcie budowy, w chwili obecnej ściany przykryte dachem, czekające na okna.Zaprojektowane mam 10cm styropianu na stropie parteru po to, aby w tej warstwie puścić rury 75mm kanałów rekuperacji - nie chciałem robić podwieszanych sufitów na parterze, a samodzielnie ułożyć rury, dać styro, potem wylewkę i tyle. W między czasie ceny styropianu oszalały więc zaczynam myśleć o jakieś alternatywie. Czego mogę użyć w miejsce tego styropianu? Grubość pozostaje bez zmian, 10cm. Styrobeton wyjdzie taniej? Może coś jeszcze innego? Rolą tego styropianu jest nie ocieplenie - bo poddasze jest ogrzewanie, w pełni użytkowe - a wygłuszenie (?) czy po prostu zmieszczenie rur kanałów rekuperacji. Mam jakieś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/264269-izolacja-posadzki-poddasza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts