Colis 03.09.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Czy mógłby ktoś doradzić odnośnie wybrania dobrego sposobu poprowadzenia wentylacji w mieszkaniu? Poza łazienką mam jeden punkt wywiewu. W bloku będzie wentylacja mechaniczna. Akurat w tym miejscu mam zaplanowaną kuchnię, która będzie sięgać do samego sufitu, więc zasłoni wywietrznik. Na początku stoi lodówka w zabudowie, która musi też być wentylowana. Wymyśliłem trzy sposoby. 1. Najbardziej mi odpowiada, ponieważ nie trzeba nacinać szpar w szafkach. Powietrze z całego mieszkania było by zaciągane od spodu lodówki i szło do wywiewu. Nie wiem natomiast, czy sprawność takiej wentylacji byłaby wystarczająca. 2. Frezy z boku szafki, drugie rozwiązanie najmniej szpecące meble, dwie górne szafki miały by wspólny kanał do wywietrznika. 3. Wentylacja lodówki i ogólna były by rozdzielone oraz dwa fronty górnych szafek były by wyfrezowane. https://ibb.co/cxg6NFV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts