ziom890 04.09.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Witam! czy ktoś może przybliżyć temat zamków dla laika. Mianowicie zrobiłem sobie drzwi i chciałbym przykładowo zakupić coś tego typu https://allegro.pl/oferta/zamek-szyfrowy-klawiatura-szyfrator-czytnik-rfid-10171032806 tylko co jest do tego jeszcze potrzebne czym to niby steruje bo przecież chyba nie zablokuje mi zwykłej klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 05.09.2021 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Ze smart zamków dokładanych do standardowych drzwi, w naszej szerokości geograficznej jedyne sensowne oferty to Nuki i Tedee. Nuki jest dłużej na rynku, jest bardziej dojrzałym produktem i ma w ofercie też Keypad. Montaż trwa kilka minut, musisz tylko wcześniej wymienić wkładkę na taką ze sprzęgłem. Można kupić na Allegro za kilkadziesiąt zł (wkładkę). Sam zamek kosztuje od 1200 zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.09.2021 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 fajna zabawka do drzwi pokojowych. Intruz łatwo się włamie przez łatwy dostęp odkręceniem tej śrubki z krzyżakiem od dołu. Owszem wymaga podstawowych narzędzi typu śrubokręt czy multimetr i cążki /kombinerki aby zewrzeć druciki identycznie jak od stacyjki w aucie. Na ali masz wypasione model,e bo te tu, to w hurcie na alibabie po kilka dolców stoją max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.09.2021 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Za tą cenę to masz wkładkę patentową dołożysz następną to masz już wypasione wkładki do zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 05.09.2021 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Interesuje mnie zrobienie tanim kosztem drzwi z kodem lub kartą tak jak w hotelu nie zależy mi na jakimś specjalnym zabezpieczeniu po prostu zapominam przekręcać kluczyk i mi pies zwiewa chodzi tylko o to aby pies nie mógł wychodzić z domu a on raczej nie będzie zwierał żadnych drucików i smart też nie potrzebny wystarczy tylko jakiś kod karta lub odcisk palca żeby wejść do domu lub z niego wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 05.09.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Tanim kosztem się nie da. Oczywiście możesz kupić jakiś tani badziew na Aliexpress, ale w przypadku problemów nikt Ci nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.09.2021 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 A to klamkę zmień na gałkę. temu psia łapa nie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 08.09.2021 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Przerobiłem 2 smart zamki, jeden z nich to Sherlock od Xiaomi. Mechanicznie rewelacja, programowo szmelc jakich mało. Teraz mam Nuki, mechanicznie gorszy od Xiaomi, ale softowo REWELACJA! Da się kupić w promocji w granicy 800zł, bramkę wifi zrobisz, ze starego smartfona i softu z GooglePlay.Do Nuki koniecznie wkładka ze sprzęgłem, Sherlock tego nie potrzebował, pozycjonował klucz idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JasonOgg 12.09.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 A to klamkę zmień na gałkę. temu psia łapa nie poradzi Potwierdzam, Najlepsza i najtańsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 12.09.2021 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Ale z drugiej strony w razie nieszczęścia pies może otworzyć drzwi i kogoś na pomoc sprowadzić. A tak tylko wycie mu zostaje. Oby tylko wirtualnie było potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike70 13.04.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Ze smart zamków dokładanych do standardowych drzwi, w naszej szerokości geograficznej jedyne sensowne oferty to Nuki i Tedee. Nuki jest dłużej na rynku, jest bardziej dojrzałym produktem i ma w ofercie też Keypad. Montaż trwa kilka minut, musisz tylko wcześniej wymienić wkładkę na taką ze sprzęgłem. Można kupić na Allegro za kilkadziesiąt zł (wkładkę). Sam zamek kosztuje od 1200 zł w górę. Od jakiegoś czasu:spam: Mam go i bardzo sobie chwalę. Może nie wygląda tak dobrze jak sam smart lock tedee, ale całość działa bez żadnych problemów, a to jest dla mnie najważniejsze. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts