Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamki Drzwiowe

Recommended Posts

Witam! czy ktoś może przybliżyć temat zamków dla laika. Mianowicie zrobiłem sobie drzwi i chciałbym przykładowo zakupić coś tego typu https://allegro.pl/oferta/zamek-szyfrowy-klawiatura-szyfrator-czytnik-rfid-10171032806 tylko co jest do tego jeszcze potrzebne czym to niby steruje bo przecież chyba nie zablokuje mi zwykłej klamki?

Ze smart zamków dokładanych do standardowych drzwi, w naszej szerokości geograficznej jedyne sensowne oferty to Nuki i Tedee. Nuki jest dłużej na rynku, jest bardziej dojrzałym produktem i ma w ofercie też Keypad. Montaż trwa kilka minut, musisz tylko wcześniej wymienić wkładkę na taką ze sprzęgłem. Można kupić na Allegro za kilkadziesiąt zł (wkładkę). Sam zamek kosztuje od 1200 zł w górę.

fajna zabawka do drzwi pokojowych. Intruz łatwo się włamie przez łatwy dostęp odkręceniem tej śrubki z krzyżakiem od dołu. Owszem wymaga podstawowych narzędzi typu śrubokręt czy multimetr i cążki /kombinerki aby zewrzeć druciki identycznie jak od stacyjki w aucie.

Na ali masz wypasione model,e bo te tu, to w hurcie na alibabie po kilka dolców stoją max

Interesuje mnie zrobienie tanim kosztem drzwi z kodem lub kartą tak jak w hotelu nie zależy mi na jakimś specjalnym zabezpieczeniu po prostu zapominam przekręcać kluczyk i mi pies zwiewa chodzi tylko o to aby pies nie mógł wychodzić z domu a on raczej nie będzie zwierał żadnych drucików i smart też nie potrzebny wystarczy tylko jakiś kod karta lub odcisk palca żeby wejść do domu lub z niego wyjść.

Przerobiłem 2 smart zamki, jeden z nich to Sherlock od Xiaomi. Mechanicznie rewelacja, programowo szmelc jakich mało. Teraz mam Nuki, mechanicznie gorszy od Xiaomi, ale softowo REWELACJA! Da się kupić w promocji w granicy 800zł, bramkę wifi zrobisz, ze starego smartfona i softu z GooglePlay.

Do Nuki koniecznie wkładka ze sprzęgłem, Sherlock tego nie potrzebował, pozycjonował klucz idealnie.

• 7 months później...
Ze smart zamków dokładanych do standardowych drzwi, w naszej szerokości geograficznej jedyne sensowne oferty to Nuki i Tedee. Nuki jest dłużej na rynku, jest bardziej dojrzałym produktem i ma w ofercie też Keypad. Montaż trwa kilka minut, musisz tylko wcześniej wymienić wkładkę na taką ze sprzęgłem. Można kupić na Allegro za kilkadziesiąt zł (wkładkę). Sam zamek kosztuje od 1200 zł w górę.

Od jakiegoś czasu:spam:

Mam go i bardzo sobie chwalę. Może nie wygląda tak dobrze jak sam smart lock tedee, ale całość działa bez żadnych problemów, a to jest dla mnie najważniejsze.

Edytowane przez Greengaz