marekbb 04.09.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 (edytowane) Witam, mój pierwszy post, mam nadzieję, że wstawiam w dobrym miejscu. dzisiaj moja dziewczyna postanowiła doczyścić wanne z osadu i użyła do tego odkamieniacza (takiego jak do czajnika). Osad faktycznie zniknął, ale wraz z nim zniknęła też gładka i błyszcząca warstwa zewnętrzna. Obecnie wanna jest totalanie biała, ale matowa i lekko chropowata. Po ostukaniu wydaje mi się że jest to wanna metalowa. Czy możliwe jest naprawienie takiej wanny? Na internecie można znaleźć różnego rodzaju emalie w sprayu: https://www.castorama.pl/emalia-do-wanien-dupli-color-biala-400-ml-id-50120.html Myślicie, że taki spray przywróci połysk i zapewni ochronę? Dziękuję za pomoc. Edytowane 4 Września 2021 przez marekbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.09.2021 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 starannie zmatuj to co pozostało błyszczące i wyprofiluj dno do takiego stopnia zmatowienia drobniutkiego jak to co zmatowane błyszczce. Kilkakrotnie z użyciem dwóch litrów dedykowanego do odtłuszczania . Dopiero potem nakładaj tą emalię w spraju. Kilkakrotnie zgodnie z kartą produktu. Czas wykonania ok dwóch dniówek dla amatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts