Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POGODOWE uzależnienia ;-) jaki lek na całe to zło ? ...

osowa

Recommended Posts

Określcie – czy jesteście uzależnieni od pogody ? Chodzi mi o to , czy np. brak słońca ma wpływ na Wasze samopoczucie ? Bo ostatnio zauważyłam w sobie takie powiązania pogodowe ...

Jak sobie poprawiacie humory ? Co robicie , by było lżej znieść wahania ciśnienia ?

Jakie macie lekarstwo na tak zwane „pochmurne” dni ...

potrzebuję pilnie recepty

:-?

Oczywiście, że gdy pochmurno i pada i tak w kółko to łapię doła jak z tąd do Chin :wink:

Lekarstwo odkryłam niedawno. Duuży kubek aromatycznej herbaty, ciepły koc, miękka kanapa przed płonącym kominkiem, dobra książka i w tle cichy jazz.

I jak leje, wieje, czapki z głów wyrywa to ja sobie tak patrzę w ten kominek i myślę, że na całe szczęście nigdzie, ale to nigdzie nie muszę się ruszać :lol:

Pomaga mi też oglądanie albumów z letnimi zdjeciami, ze zdjeciami z budowy domu, z podróży w ciepłe kraje. Albo partia scrabbli z mężem i do tego kielich wina. Zapalone świece, no i muzyka- ona mi bardzo pomaga.

A jak już jest tak źle, ze nic z powyższych nie pomaga wymykam się na chwilkę do solarium. Na "ogrzanie" jak to nazywam.

Ale to działa wspaniale tylko z jednego powodu- robię to na prawdę bardzo, bardzo rzadko :lol:

Ostatnio wybieram się do sauny. Też dobry sposób na ogrzanie zmarzniętego ciała, rozluźnienie, nabranie nieco optymizmu.

Sposobów jest wiele. Powodzenia! :lol:

Podaje optymalne rozwiązanie

- wyjazd w ciepłe kraje dla Tych z grubym portfelem,

- wyjazd na południe Francyji ( ponad 25 stopni ciepła ) dla mniej zamożnych,

- dla wszystkich przeprosić się ze "słoneczkiem" i wygrzewać się w jego "blasku" :D :wink:

Pozdro

J

I spotykać się ze znajomymi.