SebastianMD 06.09.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Dzień dobry,Mam nastpępujący problem: otóż, na elewacji jest pęknięcie, ogólnie normalnie bym to po prostu "załatał" ale z drugiej strony tzn. od pokoju jest mokry ślad na ścianie, który wyszedł też po malowaniu. Czy jest to jakaś grubsza sprawa czy jednak wystarczy załatać?https://files.fm/u/32qeeh4hb#/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.09.2021 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Jest to "grubsza" sprawa. Bo ściana pękła na całej głębokości i po prostu powstał mostek termiczny. Ściana wewnątrz przemarza,lub jak kto woli na jej powierzchni, zimnej wewnątrz wykrapla się para wodna. Trzeba to otworzyć i wypełnić najlepiej zaprawą w pianie i wypełnić szczelinę zgodnie z materiałem i warstwami jakie występują w tej ścianie. Wtedy będzie można powiedzieć że jest to dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianMD 07.09.2021 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Dzięki za odpowiedz. A mogę to załatać jakimś Tytanem i dopiero zając się tym za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.09.2021 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Możesz , ale to niewiele da. Najważniejsze jest odizolowanie - ta szpara to bezpośredni kontakt zewnętrzny z tynkiem wewnątrz - a więc kolejny rok (zima) degradacji muru i tynku wewnątrz.Zapuść piankę montażową - będzie Ci łatwiej ją usunąć - wyskrobać bo i tak musisz to "otworzyć" Mam tylko nadzieję , że pękniecie nie jest postępujące i ściana zakończyła już pękanie? to również jest ważne do późniejszego działania. Nie bierzemy tu pod uwagę samej przyczyny zjawiska, a może okazać się bardzo ważna bo to co widzisz to już skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianMD 07.09.2021 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Poobserwuje czy zakończyło. Dzięki za info i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts