psychodelizm 06.09.2021 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Cześć wszystkim. Jestem tutaj nowy. Wykańczamy pierwszy dom który już jakiś czas stoi. Drzwi i okna balkonowe już były dawno wprawione. Okazuje się że drzwi balkonowe na piętrze są chyba za nisko wprawione (zdjęcie w załączniku). I nie wiem czy na balkon zmieści się wylewka? Docelowo chcieliśmy położyć deski, tylko że stytopian, wylewka z legarami i deską przekroczy wysokość drzwi.Na parterze jest właśnie ok, bo od podłoża do drzwi jest jakieś 7-8cm. Natomiast u góry właśnie jest problem. Nie znam się na tym kompletnie i Bardzo bym prosił o poradę kogoś doświadczonego jak to ugryźć i czy w ogóle da się coś zrobić? Jeżeli deski się nie zmieszczą to czy ewentualnie płytki? Znajomy mówił że wylewka powinna mieć minimum 3cm żeby jej nie odparzyło.Chyba, że są jakieś inne sposoby? https://ibb.co/KLzRXdR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 07.09.2021 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Uuuu panie - tam pod tą ramą okna jest jakieś poszerzenie, styrodur ? Bo jak nie to będzie pięknie piz*** po nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.09.2021 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Docelowo chcieliśmy położyć deski, tylko że stytopian, wylewka z legarami i deską przekroczy wysokość drzwi. Na parterze jest właśnie ok, bo od podłoża do drzwi jest jakieś 7-8cm. Natomiast u góry właśnie jest problem. Nie znam się na tym kompletnie i Bardzo bym prosił o poradę kogoś doświadczonego jak to ugryźć i czy w ogóle da się coś zrobić? Jeżeli deski się nie zmieszczą to czy ewentualnie płytki? Znajomy mówił że wylewka powinna mieć minimum 3cm żeby jej nie odparzyło. Parter i 8cm na styro, wylewkę i okładzinę... Luksus po pachy. Na piętrze jak to na zdjęciu? Jakis balkon wylany ze stropem? To jakiś dom po dziadku z lat 50tych? Jeśli nto nowy dom - to tak masz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psychodelizm 07.09.2021 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Tak dom odziedziczony, niewykończony. Nie znam się na budowlanych zagadnieniach wiec chciałbym otrzymać poradę jak to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.09.2021 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Nie wiem co Ci doradzić. Może na parterze płyty PIR o wspólczynniku lambda .0.022 i deska barlinecka. Nie wiem jakie to może przyjąć obciążenia. Najlepiej będzie jak skujesz chudziaka i pogłębisz. Na górze bym wyburzył balkon i zrobił poszerzenie pod drzwiami. Edytowane 7 Września 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts