MaxiBelas 07.09.2021 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Pomagam moim starzejącym się rodzicom w ich domu z 1979 roku na górnym środkowym zachodzie (mroźne zimy i gorące lata). Planują kupić nową izolację poddasza o powierzchni 1100 metrów kwadratowych, a ja im pomagam. Mogą wyprowadzić się z domu za kilka lat, więc chcę się upewnić, że każda rada, której im udzielę, pomoże i nie zaszkodzi ich sprzedaży domu i sprawi, że dom będzie jak najbardziej znośny, dopóki się nie przeprowadzą. Jak wybrać wykonawcę izolacji? Sprawdziłem recenzje Google, skowyt, angi i jest tak wiele mieszanych recenzji. Jestem pewien, że są one łatwe do gry, więc nie jestem pewien, jak bardzo im ufać. BBB nie wydaje się pomocne, ponieważ większość wykonawców w okolicy ma dobre recenzje, więc skąd mam wiedzieć, kogo wybrać? W najwyższej recenzji wymieniono mnie na 2,2 m kw. (2200 USD), aby usunąć oryginalną izolację z domu, a następnie za 2,19 USD za izolację R49 (2409 USD), a następnie jakiś rodzaj „przeciwdrobnoustrojowego probiotyku” za 1000 USD. - Czy to rozsądne ceny? - Czy muszę usunąć starą izolację (wygląda na to, że była uszkodzona przez gryzonie sprzed wielu lat, ale nic ostatnio w ciągu ostatnich 10 lat (w sidingu był otwór, zanim instalatorzy sidingu naprawili go około 15 lat temu). - Ten antybakteryjny kawałek wydaje się niepotrzebną sprzedażą, ale może jestem naiwny i to nowa potrzebna rzecz? - Czy potrzebna jest również warstwa uszczelnienia powietrznego/pary, czy też R49 to zrobi? A co jeszcze powinienem się upewnić, że się zainstalują? - Muszę zaktualizować wentylatory łazienkowe i zakładam, że należy to zrobić przed izolacją? I że powinny być wentylowane na dachu (czy powinienem zatrudnić do tego HVAC lub elektryka lub dekarzy lub ich kombinację?) 3) Inny wykonawca złoży ofertę w przyszłym tygodniu. Muszę naprawić wentylatory sufitowe / wentylować na dachu, ale zasugerował, aby wypuścić je do wiader o pojemności pięciu galonów i to nie wydaje się być zgodne z kodem lub mądre, więc nie jestem pewien, czy powinienem go po prostu anulować (nie jestem pewien, czy ma to wpływ na rodzaj praca, którą wykonałby dla ogólnej izolacji, czy nie). 4) Ile innych ofert powinienem otrzymać i jakie są sugestie, gdzie je znaleźć?Tweakbox Appvalley https://vlc.onl Edytowane 10 Września 2021 przez MaxiBelas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts