Gerwazy_z 07.09.2021 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 W jaki "najcieńszy" sposób można wykończyć poddasze? Między krokwiami jest wełna. Pod krokwiami wykonawca pokazał mi płyty PIR z doklejonymi płytami KG - jak nie będzie przeszkadzać pękanie to teoretycznie można to do krokwi i mamy 10 cm ocieplenia + 12,5 mm KG. Ewentualnie można to kręcić do rusztu wysokiego na 3 cm zrobionego na równo z krokwiami (na ruszt dokręcona płyta PIR i na to KG). Ktoś testował takie rozwiązania lub ma inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.11.2021 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 PIR ok jeżeli rzeczywiscie szukasz jak najmniejszej grubości izolacji. ewentualnie przychodza mi na myśl aerożele ale to już z tego co słyszałem droga sprawa. Nie mniej jednak parametry termiczne mają naprawde niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts