Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydrofor Gardena 5000/5 nieprawidłowo pompuje wodę

Yoo

Recommended Posts

Witam.

Od jakiegoś czasu mój hydrofor dziwnie pompuje wodę.

Mam kilka beczek na ogródku,które są podłączone właśnie pod hydrofor wężem ogrodowym.

Jak widać na załączonym filmie urządzenie wręcz nie przestaje pompować wody. Zamiast ja nabrać tak jak to kiedyś robił pompuje i przestaje,pompuje itd...........

Po jakiś 5min podlewania ogródka hydrofor przestaje działać. Po kilku chwilach znowu rusza.

Jak się domyśliłem zadziałał jakiś system przeciw przegrzaniu się hydroforu.

Martwi mnie fakt,że urządzenie samo z siebie zaczęło dziwnie działać. Wcześniej nabrał sobie wodę z beczki i miałem chwilę na podlewanie zanim się znów włączył, teraz chodzi praktycznie bez przerwy.

https://youtube.com/shorts/VZ0Ho6rERso?feature=share

Witam. Od samego początku na manometrze jest praktycznie zero.

Hydrofor był używany, a poprzedni właściciel mówił,że też tak miał więc na to nie zwracałem uwagi.

Mógłbyś mi napisać jak dobić powietrza....

Edit: znalazłem instrukcję, jutro spróbuję dobić powietrze.

Edytowane przez Yoo!

Wskazówka na manometrze w ogóle wybiła po za skalę, dopiero teraz to zauważyłem, wcześniej myślałem,że jes zero,ale przyjrzałem się i okazuje że wskazówka jest na samym końcu.

Próbowałem dobić powietrza,ale tylko woda w.seodku bulgocze i za dużo powietrza nie udało się dopompowac.

20210908-194744.jpg