Cruiser_225 08.09.2021 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Cześć, Chcemy ocieplić drewniany domek letniskowy, tak by dało się go wykorzystywać więcej niż przez 2 miesiące w roku. Problemem jest zbiornik hydroforowy aktualnie ukryty w plastikowej skrzyni za domkiem. Macie może jakiś pomysł w jaki sposób odizolować go od zimna, tak by spełniał swe zadanie do -5st C? Moim pomysłem jest kupno większej skrzyni, wyłożenie jej wełną 10cm i do tego włożenie aktualnej skrzyni plus pociągnięcie przewodu grzewczego do rur. Od razu powiem, że schowanie hydroforu w domku lub w kręgu betonowym odpada Jakieś pomysły, sugestie, sprawdzone sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 08.09.2021 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Dobrze kombinujesz dodałbym jednak szczelną skrzynię aby wiatr szkody nie czynił, zasypkę z perlitu, ale wełna tez starczy. A kabel grzejny ma rzecz jasna bezpośrednio dotykać nie izolowanego zbiornika. Bo widziałem już ułożenie kabla, magiczne, obok rury z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cruiser_225 08.09.2021 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Dobrze kombinujesz dodałbym jednak szczelną skrzynię aby wiatr szkody nie czynił, zasypkę z perlitu, ale wełna tez starczy. A kabel grzejny ma rzecz jasna bezpośrednio dotykać nie izolowanego zbiornika. Bo widziałem już ułożenie kabla, magiczne, obok rury z wodą Jest tu sens i jest logika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts