Grzegomierz 08.09.2021 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Witam,Mam dach pokryty papą 20lat temu. Papa jest w doskonałym stanie, bez żadnych pęknięć i wygląda jak nowa. Niestety na brzegach dachu gdzie papa łączy się z blachą powstały małe szpary które chciałbym czymś zalepić.Jednak mam problem z identyfikacją rodzaju papy gdyż jak wiadomo do pap smołowych nie można stosować mas bitumicznych i asfaltowych tylko zwykły stary lepik.Papa po potarciu benzyną ekstrakcyjną brudzi.Zapach ciężko mi zidentyfikować bo już nie ma takiego wyraźnego zapachu. Papa jest z posypką i nie widać wycieków smoły po kładzeniu więc rozumiem że to papa termozgrzewalna.Wrzucam zdjęcia dachu i proszę fachowców o pomoc.https://drive.google.com/drive/folders/1c-6neMykak--UcqoHTWLieipvt-hfyZk?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts