Arek99 09.12.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 czy można i jeśli tak to jak, użytkowanie wieczyste gruntu nabyte od gminy w 2001r.? wiem, że do jakiegoś określonego roku można było to sprawnie i niskimi kosztami zrobić. Jak jest teraz, może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master30 09.12.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 czy można i jeśli tak to jak, użytkowanie wieczyste gruntu nabyte od gminy w 2001r.? wiem, że do jakiegoś określonego roku można było to sprawnie i niskimi kosztami zrobić. Jak jest teraz, może ktoś wie? teraz chyba jest mozliwość trzeba po prostu dzwonić do gminy i zapytac, a technicznie rzecz polega na dopłacie do rożnicy w cenie prawa własności od uzytkowania wieczystego, domagaj sie uwzględnenia tzw. pierwszej opłaty za uzytkowanie o ile ja wniosles, jest zwykle wieksza od pozostalych, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 09.12.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Tylko rada gminy poprzez uchwałę może się zgodzić na zmianę użytkowania wieczystego na własność. Uchała może dotyczyć wszystkich gruntów lub może być podjęta tylko dla Twojej działki. Później rzeczoznawca wylicza wartośc gruntu i wysokość dopłaty. Jest na to wzór i jak chcesz to mogę go znaleźć. Generalnie zasadą jest - im niej czasu do końca okresu użytkowania wieczystego tym większa dopłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyngiel 24.03.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Tylko rada gminy poprzez uchwałę może się zgodzić na zmianę użytkowania wieczystego na własność. Uchała może dotyczyć wszystkich gruntów lub może być podjęta tylko dla Twojej działki. Później rzeczoznawca wylicza wartośc gruntu i wysokość dopłaty. Jest na to wzór i jak chcesz to mogę go znaleźć. Generalnie zasadą jest - im niej czasu do końca okresu użytkowania wieczystego tym większa dopłata. Można poprosić o ten wzór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts