KierownikTymon 10.09.2021 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Witam wszystkich, wziąłem się za docieplenie muru ogrodzeniowego, warunki nie były sprzyjające przez co musiałem robić przerwy lecz udało mi się położyć styropian i pierwszą warstwę kleju z siatką, ściana wyszła nawet przyzwoicie jak na pierwszy raz lecz w niektórych miejscach gdy zacznie padać deszcz widać jak prześwituje siatka, minęły jakieś 2 tygodnie od momentu jak położyłem ostatni metr siatki i chciałbym zrobić teraz 2 warstwę kleju, całość najpierw chce przeszlifować żeby większe nierówności usunąć i przed położeniem kleju zagruntować, i teraz docelowe pytanie czy taki sposób działania jest w miarę prawidłowy? I jakiego gruntu użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.09.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Jak przeszlifujesz to gruntu nie stosuj, ważne abyś delikatnie odpylił, ale jeśli zastosujesz taki sam klej będzie dobrze.Grunt zastosuj po wyschnięciu tej drugiej warstwy, i to taki dedykowany do wykończenia tynku lub farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KierownikTymon 10.09.2021 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Myślałem o jakimś unigruncie, przez ten czas nieźle padało, nie chce żeby w przyszłości przypadkiem się coś odparzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 11.09.2021 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Myślałem o jakimś unigruncie, przez ten czas nieźle padało, nie chce żeby w przyszłości przypadkiem się coś odparzyło Zastosuj tynk/grunt zczepny. Każdy producent tynków ma takie w swojej ofercie. Dzięki dodatkowi kwarcu ściana po zagruntowaniu będzie chropowata i odpowiednią chłonność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2021 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Zastosuj tynk/grunt zczepny. Każdy producent tynków ma takie w swojej ofercie. Dzięki dodatkowi kwarcu ściana po zagruntowaniu będzie chropowata i odpowiednią chłonność. Ale coś takiego przed położeniem tynku , a nie drugiej warstwy kleju! Nie popadajcie w paranoję, to się ładnie przyklei i będzie trwałe bez gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KierownikTymon 12.09.2021 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 A jeszcze się dopytam, została mi jeszcze jedna część muru, oddzielona od tego co już mam zrobiony, i po jakim czasie mogę położyć druga warstwę? Na następny dzień jak zaprawa wyschnie będzie git? Nie jestem pewien bo różnie mówią, jedni że mokre w mokre najlepiej, drudzy że dopiero po trzech dniach albo że jak zaprawa lekko przyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts