jaro4 10.09.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 WitamPanele już na dachu, montaż wczoraj a po montażu mam wątpliwości co do profesjonalnego wykonania prac, a mianowicie:Pomimo zwróceniu uwagi wykonawcy żeby szpilki na blachodachówce wkręcał w krokwie wkręcał w łaty. Mówił że oni tak robią i jest dobrze. Ja wiem że nie jest dobrze. Kolejna rzecz która mnie niepokoi to luźne kable które leżą na blachodachówce pod panelami, widać je z ziemi. I teraz co zrobić, bo jutro będę się z wykonawcą rozliczał. Myślę że są to na tyle duże niedociągnięcia żeby żądać poprawy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.09.2021 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Nie płacić bo jest 2 x źle wykonane.Zrób notatkę - protokół rozbieżności i wręcz wykonawcy za potwierdzeniem na drugim egzemplarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 11.09.2021 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Dziś wszedłem na poddasze i dach zobaczyć jak to wygląda z bliska. Czy przewody poprowadzone do paneli pod gonsiorem nie powinny być też w peszlu. Czy przewody pod panelami nie powinny być w peszlu. U mnie są tylko przyłapane trytytkami do profilu bez peszla. Miejscami leżą nawet na blachodachówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.09.2021 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Przewody nie mogą leżeć na pokryciu dachu i konstrukcja nie może być mocowana do łat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts