marszy2 12.09.2021 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Witam. Deweloper wykonał u mnie parapet zewnętrzny z blachy zakończony plastikowym końcówkami. Końcówki są na styk z elewacją. Wydaje mi się że powinny one być schowane lekko w elewacji. Czy jest to prawidłowo zamontowany parapet. Bo w przypadku deszczu woda będzie spływała na łączenie plastiku z elewacją. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.09.2021 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Powinny być lekko w elewacji plus ew. tasmy rozprężne między tymi plastikami a styropianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszy2 12.09.2021 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Czy jesli elementy plastikowe nie będą lekko zatopione w elewacji a załóżmy że będzie dana taśma rozprężna jest to wystarczające. Czy powinno zostać to poprawione mimo obecności taśmy rozprężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 12.09.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Uszczelnić możesz sikafleksem, zwlaszcza w głębi parapetu, gdzie woda potrafi być wepchnięta siła wiatru pod styropian i ściekać po elewacji (robiąc brzydkie zacieki na tynku). Niestety nie wiem, czy lepiej jest poprawić czy tylko uszczelnić tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts