quarar 13.09.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Dzień dobry. Wraz z narzeczoną zaczęliśmy myśleć o małym swoim miejscu na ziemi. Wpadł mi taki pomysł do głowy. Mianowicie... Mam działkę budowlaną z MPZP wraz z mediami dość dużą o wymiarach około 1500mKw. Docelowo kupiłem ją by w przyszłości zbudować na niej pełnowymiarowy dom jednorodzinny lecz są to plany odległe tak za około 10 lat chciałbym rozpocząć budowę (z różnych przyczyn dopiero wtedy). Wpadł mi pomysł do głowy taki żeby na tej działce postawić taki "tymczasowy" domek w którym będziemy mogli mieszkać przez kilka lat. Początkowo myślałem żeby postawić dom murowany do 35mKw ale pomysł odpadł w przedbiegach. Następnie wymyśliłem żeby postawić domek drewniany całoroczny o wymiarach do 35mKw z ewentualną antresolą. Pytanie moje :Czy rozwiązanie takie jest możliwe? Czy domek powyżej 35mKw jest możliwy do postawienia bez większych problemów papierologicznych. Czy jest to opłacalna inwestycja i czy domek taki można przenieść w późniejszym czasie na inną działkę np. przy jeziorze. Jaka forma ogrzewania takiego domku byłaby najlepsza? Czy podczas budowy domy "pełnowymiarowego" docelowego taki domek mógłby stać na działce na czas budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi07 28.10.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 sam szukam dobrego rozwiązania na swoją działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.10.2021 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 Dzień dobry. Wraz z narzeczoną zaczęliśmy myśleć o małym swoim miejscu na ziemi. Wpadł mi taki pomysł do głowy. Mianowicie... Mam działkę budowlaną z MPZP wraz z mediami dość dużą o wymiarach około 1500mKw. Docelowo kupiłem ją by w przyszłości zbudować na niej pełnowymiarowy dom jednorodzinny lecz są to plany odległe tak za około 10 lat chciałbym rozpocząć budowę (z różnych przyczyn dopiero wtedy). Wpadł mi pomysł do głowy taki żeby na tej działce postawić taki "tymczasowy" domek w którym będziemy mogli mieszkać przez kilka lat. Początkowo myślałem żeby postawić dom murowany do 35mKw ale pomysł odpadł w przedbiegach. Następnie wymyśliłem żeby postawić domek drewniany całoroczny o wymiarach do 35mKw z ewentualną antresolą. Pytanie moje : Czy rozwiązanie takie jest możliwe? Czy domek powyżej 35mKw jest możliwy do postawienia bez większych problemów papierologicznych. Czy jest to opłacalna inwestycja i czy domek taki można przenieść w późniejszym czasie na inną działkę np. przy jeziorze. Jaka forma ogrzewania takiego domku byłaby najlepsza? Czy podczas budowy domy "pełnowymiarowego" docelowego taki domek mógłby stać na działce na czas budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Ja w takim domku mieszkałem z rodziną (2 synów) 11 lat. Najlepszy czas! Tyle że murowany...ale dużo drewna. Chcesz zobaczyć, wpadaj do Łazisk koło Wągrowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolbags 03.06.2023 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu i pomyślałem, że mógłbym uzyskać trochę wglądu w ten temat. Zastanawia mnie, dlaczego Amerykanie budują domy z drewna jako głównego materiału konstrukcyjnego. Ok, rozumiem: zbudowanie domu z drewna jest tanie i szybkie, ale mam dość oglądania wiadomości o tornadach niszczących całe dzielnice... https://19216811.cam/ https://1921681001.id/ . Również niebezpieczeństwo pożaru, wilgoci, uszkodzeń konstrukcyjnych jest bardziej podatne na występowanie w domu z drewna. Czy beton lub cegła nie byłyby bardziej odpowiednim materiałem na mieszkanie? Jakieś wskazówki? Edytowane 7 Czerwca 2023 przez karolbags Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolbags 07.06.2023 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Dzień dobry. Wraz z narzeczoną zaczęliśmy myśleć o małym swoim miejscu na ziemi. Wpadł mi taki pomysł do głowy. Mianowicie... Mam działkę budowlaną z MPZP wraz z mediami dość dużą o wymiarach około 1500mKw. Docelowo kupiłem ją by w przyszłości zbudować na niej pełnowymiarowy dom jednorodzinny lecz są to plany odległe tak za około 10 lat chciałbym rozpocząć budowę (z różnych przyczyn dopiero wtedy). Wpadł mi pomysł do głowy taki żeby na tej działce postawić taki "tymczasowy" domek w którym będziemy mogli mieszkać przez kilka lat. Początkowo myślałem żeby postawić dom murowany do 35mKw ale pomysł odpadł w przedbiegach. Następnie wymyśliłem żeby postawić domek drewniany całoroczny o wymiarach do 35mKw z ewentualną antresolą. Pytanie moje : Czy rozwiązanie takie jest możliwe? Czy domek powyżej 35mKw jest możliwy do postawienia bez większych problemów papierologicznych. Czy jest to opłacalna inwestycja i czy domek taki można przenieść w późniejszym czasie na inną działkę np. przy jeziorze. Jaka forma ogrzewania takiego domku xnxx byłaby najlepsza? Czy podczas budowy domy "pełnowymiarowego" docelowego taki domek mógłby stać na działce na czas budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. I got this,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts