Mysza87 13.09.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Witam. Dopiero co odnalazłam forum. Mam nadzieję, że pomożecie. Mam działkę z budynkiem,który nadaje się do przebudowy/rozbudowy. Znaleźliśmy projekt, który byłby idealnym rozwiązaniem dla nas : budynek uslug-mieszkalny. Usługowy ok 180m2 a mieszkalny 140m2. Nie chcemy od razu budować wszystkiego. Z budynku,który jest (ok 60m2) chcemy zrobić najpierw usługowy i zacząć w nim działać - mamy własną działalność. I tu jest pytanie. Czy przy takim pomyśle,możemy budować etapami? Tzn. najpierw wyremontować istniejący budynek i zacząć działać a później (około roku) rozbudować do całości projektu,gdzie byłaby dalszą cześć usługowa i mieszkalna na piętrze?. Czy na kolejny etap budowy potrzebne są nowe warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysza87 13.09.2021 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Taka wyceny otrzymakam. Co myślicie o cenie?Inwentaryzacja budynku istniejącego + projekt rozbiórki części budynku 1 230zl2 Projekt zagospodarowania działki 1 230zl3 Projekt architektoniczno-budowlany 8 610zl4 Uzgodnienie z rzeczoznawcą sanitarnym 492zl5 Uzgodnienie z rzeczoznawcą ppoż. 738zl6 laczny koszt 12 300 zł1 Projekt branży budowlanej - konstrukcja 3 075zl2 Projekt instalacji sanitarnych (wod-kan) 1 476zl3 Projekt instalacji gazowej wewnętrznej i zewnętrznej 984zl4 Projekt instalacji energii elektrycznej NN 476zl5 łączny koszt 7 011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.09.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Pierwszy post mówi o projekcie gotowym który chyba nie pasuje do stanu istniejącego.Drugi post mówi o zupełnie nowym projekcie z uwzględnieniem stanu istniejącego i rozbudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts