Gorencjusz 14.09.2021 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Witam. Piszę do Was z poniższym problemem. 3 tygodnie temu zleciłem instalatorowi przełożenie dwóch grzejników z jednej strony korytarza na drugą. Już następnego dnia na posadzce pod grzejnikami zobaczyłem kałuże wody. Oczywiście zgłosiłem to do wykonawcy zlecenia. Przyjechał coś dokręcił i pojechał. Niestety woda jak leciała tak leciała dalej. Wczoraj był ponownie. Znowu dokrecal tym razem "na maxa". Woda leci jeszcze mocniej. Gościu upiera się że trzeba wymienić adaptery, które były wadliwiej jakości i nie nadawały się do ponownego montażu. Proszę poradzcie co mogę zrobić. Boję się że wymiana adaptera nic nie da bo facet nawet przyznał się że rzadko pracuje na tece I pewnie nie umie zdiagnozować problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.09.2021 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Jakie to mocowania? Przy odkręceniu i ponownym zakręceniu powinien założyć nowe oringi gumowe, zapewne tego nie zrobił dlatego cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorencjusz 14.09.2021 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Niestety nie znam się na tym więc nie odpowiem jakie są mocowania. Dodam, że oringi ani żadne uszczelki nie były wymieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.09.2021 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Niestety ten system mocowania(uszczelnienia) jest na oring- i trzeba takowy wymienić - mocniejsze dokręcenie nic nie da.Uszczelki dobiera się w zależności od średnicy i grubości - musi pasować do rowka i stożka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.09.2021 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Niestety nie znam się na tym więc nie odpowiem jakie są mocowania. Dodam, że oringi ani żadne uszczelki nie były wymieniane. Czyli dobrze się domyśliłem że nie były wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts