Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mokre plamy na ścianie , co z tym fantem zrobić ?

Recommended Posts

Witam , od jakiegoś czasu pojawiły się u mnie 3/4 plamy na jednej ścianie, występują tylko na jednej ścianie , ta ściana sąsiaduje z innym budynkiem , tzw. bliźniak , istnieje mała możliwość , że było tam jednorazowe niewielkie zalanie , w sensie w tamtym budynku , w którym zamieszkiwała starsza osoba. U mnie osobiście ciekło z grzejnika , problemy z zaworem , ale przez lato nic nie ciekło , a zawór został wymieniony, plamy nadal się utrzymują, ta ściana , na której występują plamy to generalnie stoi kanapa , więc nie możliwe , aby tam zostało coś rozlane... Dodatkowo w pokoju występuje bardzo nieprzyjemny nieświeży zapach , mogę mieć okno otwarte cały dzień , a jak wejdę do pokoju to czuć taki nieświeży zapach , szczególnie czuć to w sytuacji kiedy okno wieczorem jest zamknięte i jak ktoś wejdzie do pokoju po całej nocy. Moje pytanie co mogę z tym fantem zrobić ? Jak ktoś byłby zainteresowany pomóc to mogę zrobić zdjęcia tych plam.

Stare budownictwo, za ścianą u sąsiada jest kuchnia , tam mieszkała starsza kobieta , aktualnie nikt tam nie zamieszkuje , od półroku mieszkanie stoi puste, mieszkam tam od zawsze , odnośnie ścian to ciężko mi takich informacji udzielić , generalnie ściany są bardzo słabo wygłuszone bo w zasadzie bardzo dużo słychać co się dzieje w tamtym pomieszczeniu... ciężko mi stwierdzić czy jest to jedna ściana , czy dwie oddylowane , oddylowane raczej nie są bo jest to bliźniak połączony ze sobą , słabo się znam na budownictwie... plamy są 20-30 cm nad podłożem , zalegają tylko i wyłącznie na tej jednej ścianie połączonej z tym innym budynkiem. Generalnie jak dotknę tych plam to ściana nie wydaje się być mokra, wilgotna , po prostu są same ślady.

dodaje 2 zdjęcia plam jak to wygląda , jest tego oczywiście więcej

https://ibb.co/rFQtCwK

https://ibb.co/Zz97RJs

Edytowane przez andrzejek123x
dodane zdjęcia