andrzejek123x 15.09.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Witam , od jakiegoś czasu pojawiły się u mnie 3/4 plamy na jednej ścianie, występują tylko na jednej ścianie , ta ściana sąsiaduje z innym budynkiem , tzw. bliźniak , istnieje mała możliwość , że było tam jednorazowe niewielkie zalanie , w sensie w tamtym budynku , w którym zamieszkiwała starsza osoba. U mnie osobiście ciekło z grzejnika , problemy z zaworem , ale przez lato nic nie ciekło , a zawór został wymieniony, plamy nadal się utrzymują, ta ściana , na której występują plamy to generalnie stoi kanapa , więc nie możliwe , aby tam zostało coś rozlane... Dodatkowo w pokoju występuje bardzo nieprzyjemny nieświeży zapach , mogę mieć okno otwarte cały dzień , a jak wejdę do pokoju to czuć taki nieświeży zapach , szczególnie czuć to w sytuacji kiedy okno wieczorem jest zamknięte i jak ktoś wejdzie do pokoju po całej nocy. Moje pytanie co mogę z tym fantem zrobić ? Jak ktoś byłby zainteresowany pomóc to mogę zrobić zdjęcia tych plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Typowy_Mietek 15.09.2021 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 A jakie to budownictwo? Stare? Nowe? Co jest za ścianą u sąsiada, jakie pomieszczenie może łazienka? Jest wspólna ściana czy dwie oddylatowane? Mieszkasz tam od początku czy kupiłeś? Podrzuć więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek123x 15.09.2021 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 (edytowane) Stare budownictwo, za ścianą u sąsiada jest kuchnia , tam mieszkała starsza kobieta , aktualnie nikt tam nie zamieszkuje , od półroku mieszkanie stoi puste, mieszkam tam od zawsze , odnośnie ścian to ciężko mi takich informacji udzielić , generalnie ściany są bardzo słabo wygłuszone bo w zasadzie bardzo dużo słychać co się dzieje w tamtym pomieszczeniu... ciężko mi stwierdzić czy jest to jedna ściana , czy dwie oddylowane , oddylowane raczej nie są bo jest to bliźniak połączony ze sobą , słabo się znam na budownictwie... plamy są 20-30 cm nad podłożem , zalegają tylko i wyłącznie na tej jednej ścianie połączonej z tym innym budynkiem. Generalnie jak dotknę tych plam to ściana nie wydaje się być mokra, wilgotna , po prostu są same ślady. dodaje 2 zdjęcia plam jak to wygląda , jest tego oczywiście więcej https://ibb.co/rFQtCwKhttps://ibb.co/Zz97RJs Edytowane 15 Września 2021 przez andrzejek123x dodane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts