Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co ciekawsze... Drutex Iglo, Veka SL80 czy Rehau Synego 80

Recommended Posts

Myślałem, że nie będę musiał zadawać takich pytań, bo montaż najważniejszy, więc wybiorę najpewniejszą ekipę to sprawa się sama rozwiąże.

A jednak... wyłoniłem 3 kipy o podobnych kompetencjach oferujących podobną jakość (każda z polecenia, widziałem robotę, rozmawiałem z nimi o szczegółach montażu - wiedzą co i dlaczego). Pozostały niuanse techniczne co do jakości samej stolarki, a zatem:

1. Drutex Iglo Energy Classic + okucia Maco Multi-Power + ciepła ramka Swisspacer Ultimate

2. Adams Veka SL82 + okucia Siegenia Titan AF + ciepła ramka Swisspacer Ultimate

3. Eurocolor Rehau Synego 80 + okucia Siegenia Titan AF + ciepła ramka (lub SuperSpacer za dopłatą... nie za bardzo łapię jaka jest różnica technologiczna).

Wszystko ukryte zawiasy.

Nie ma HS-ów i innych wydziwnień, więc te wyceny są w widełkach 22-26 tys. PLN.

Mam jeszcze oferty na drzwi zewnętrzne aluminiowe od dwóch pierwszych ekip:

1. Drutex MB-70 (ale nadal czekam na szczegółowe info np. o zawiasach)

2. Aluron AS75T3 + WALA WR + próg alu ciepły, podwalina Modulother

Jakieś uwagi co do funkcjonalności/trwałości/problematyczności, któregoś zestawu?