Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myślałem, że nie będę musiał zadawać takich pytań, bo montaż najważniejszy, więc wybiorę najpewniejszą ekipę to sprawa się sama rozwiąże.

A jednak... wyłoniłem 3 kipy o podobnych kompetencjach oferujących podobną jakość (każda z polecenia, widziałem robotę, rozmawiałem z nimi o szczegółach montażu - wiedzą co i dlaczego). Pozostały niuanse techniczne co do jakości samej stolarki, a zatem:

1. Drutex Iglo Energy Classic + okucia Maco Multi-Power + ciepła ramka Swisspacer Ultimate

2. Adams Veka SL82 + okucia Siegenia Titan AF + ciepła ramka Swisspacer Ultimate

3. Eurocolor Rehau Synego 80 + okucia Siegenia Titan AF + ciepła ramka (lub SuperSpacer za dopłatą... nie za bardzo łapię jaka jest różnica technologiczna).

Wszystko ukryte zawiasy.

Nie ma HS-ów i innych wydziwnień, więc te wyceny są w widełkach 22-26 tys. PLN.

Mam jeszcze oferty na drzwi zewnętrzne aluminiowe od dwóch pierwszych ekip:

1. Drutex MB-70 (ale nadal czekam na szczegółowe info np. o zawiasach)

2. Aluron AS75T3 + WALA WR + próg alu ciepły, podwalina Modulother

Jakieś uwagi co do funkcjonalności/trwałości/problematyczności, któregoś zestawu?

https://forum.murator.pl/topic/264544-co-ciekawsze-drutex-iglo-veka-sl80-czy-rehau-synego-80/