KrS88 17.09.2021 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 "Na początek to nie jestem pewny czy to właściwy dział, jak by co, to proszę przenieść."Witam. Taka sytuacja. Przez moje pole ma być przeprowadzana inwestycja. Na początek przyjadą robić odwierty kontrolne czy jakoś tak. Otrzymałem pismo, które zawiera m.in. taki zapis: "Niniejsza decyzja nie upoważnia do naruszenia prawa własności terenu projektowanych robót geologicznych (wejście na teren nieruchomości), oraz nie rodzi prawa własności do nieruchomości gruntowych wg ich wykazu załączonego do w/w projektu robót geologicznych." Co znaczy, że mam prawo nie wpuścić delikwentów na moje pole, ale mam taki chytry plan, że za każdy wykonany odwiert zażądam zapłaty w gotówce no i oczywiście mają panowie po robocie posprzątać itp. Czy mogę żądać pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 17.09.2021 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Jeżeli nie wyrazisz zgody to nie mają prawa wejść na Twoją własność.Natomiast jeżeli chodzi o finanse to musisz to uzgodnić przed podjęciem robót i to najlepiej wszystko na papierze a nie na słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts