Winiar33 17.09.2021 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Witajcie,Dom w stanie surowym przespał zimę. Na wiosnę tynki, wylewki i gładzie. Na jednej ścianie dostrzegłem pęknięcia, już po tynku. W hurtowni doradzili by to trochę wyskrobać i "zakitowac" jakimś uszczelniaczem z tuby. Tak zrobiłem. Fachowcy położyli gładzie i było wszystko ok. Potem grunt (biały, nie najtańszy) i farba lateksowa. Teraz gdy zapalę światło, ewentualnie słońce oświetli ta ścianę to dostrzegam plamy w postaci kresek. Tam gdzie było pęknięcie i szło po ścianie to teraz tam jest slaczek. Malowałem ścianę ze 3razy. Bez zmian. Jak się tego pozbyć? Miał ktoś taki problem i go rozwiązał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.09.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 To pękniecie było trzeba zrobić takim samym materiałem jak tynki. Ty użyłeś innego materiału i teraz będzie się to odznaczało bo inna chłonność i strukturę.Teraz to aby zamaskować musiałbyś pomalować jakąś farba strukturalną typu baranek czy piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winiar33 18.09.2021 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Wszystko było zgodnie z instrukcja. Specjalny kit cementowo wapienny do pęknięć tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.09.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Ale to był kit a nie tynk i dlatego jest tak a nie inaczej. Na tynku w nowo wybudowanym domu zawsze mogą pojawić się pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts