Stachu5312 18.09.2021 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Witam Wszystkich,Jestem nowy na forum, jeśli coś zrobiłem nie w tej kolejności co trzeba z góry przepraszam.Mam problem z blachodachówką od Blachotrapezu ,,tysenia,, pod koniec 2019r skończyliśmy pokrycie dachu naszego domu parterowego, dach kopertowy około 300m2, ekipa która wykonywała pokrycie to znana firma w Małopolsce przeszkolona przez blachotrapez. Niestety odkąd zamieszkaliśmy czyli Lipiec 2020, cały czas blacha przecieka na łączeniach firma która wykonywała pokrycie, kilkanaście razy była na poprawkach niestety twierdzą że nic nie są w stanie zrobić blacha położona zgodnie z instrukcją wszystko wydaje się być ok, lecz na łączeniach modułów przecieka, oczywiście gwarancja zgłoszona do producenta ale już chwilę to trwa i nie mamy żadnej odpowiedzi. Na głowę nam się nie leje ale po opadach deszczu woda płynie po membranie, łaty mokną a przy większych opadach nawet krokwie. Czy ktoś miał podobny problem? Może jest na to jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 18.09.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Jaki kąt nachylenia dachu? Czy była układana na mijankę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 18.09.2021 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Kąt dachu 35° układana na mijankę, wszystko zgodnie z instrukcją. Zrobię zdjęcie i prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 18.09.2021 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 (edytowane) I zdjęcia dachu oraz zacieków przy większych opadach:https://zapodaj.net/25c8b7ae32286.jpg.html Edytowane 18 Września 2021 przez Stachu5312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal888 21.02.2022 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 WitamJak Pan rozwiązał problem z przeciekającym dachem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 21.02.2022 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam Jak Pan rozwiązał problem z przeciekającym dachem??? Temat pewnie założył ten tyfus z blachy pruszyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 01.04.2022 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Temat się nie rozwiązał, w tym roku planuje coś z tym zrobić albo wymianę pokrycia albo klejenie poszczególnych modułów na łączeniach, tak poradzili sobie z tym inni użytkownicy co mają z tą blachą problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 01.04.2022 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Temat pewnie założył ten tyfus z blachy pruszyński nie wiem o czym piszesz nie mam nic wspólnego z firmą Pruszyński ani żadną inną, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2022 ... blacha przecieka na łączeniach ... No i co że przecieka? Za szczelność dachu odpowiada krycie wstępne a nie pokrycie docelowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 27.04.2022 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 No i co że przecieka? Za szczelność dachu odpowiada krycie wstępne a nie pokrycie docelowe. Pozdrawiam. To że owszem na głowę mi się nie leje bo krycie wstępne wyłapuje przecieki ale łaty i kontrłaty mokną myślę że po pewnym czasie poprostu by zgniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.04.2022 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Po pierwsze nie przecieka codziennie.Po drugie łaty są montowane na kontrłatach czyli nie mają styczności ze spływającą wodą.Po trzecie folia jest za bardzo napięta stąd kilka zawilgoceń na krokwiach. Gdyby folia była zamontowana poprawnie czyli z lekkim zwisem to kontrłaty też byłyby chronione przed zawilgoceniem.Po czwarte w poprawnie wykonanym dachu funkcjonuje wentylacja pokrycia czyli wszystko dość szybko wysycha.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu5312 06.05.2022 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Pewnie masz rację ale dla mnie to jakieś nieporozumienie żeby pokrycie za około 70zl z m2 tak się zachowywało dlatego pokrycie już zostało zmienione, na inny profil w długich arkuszach na wymiar, teraz tego problemu nie ma. Każdy wybierając pokrycie powinien sam zdecydować jaki produkt mi odpowiada ja niestety musiałem nauczyć się na swoim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek441 29.05.2022 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Witam Wszystkich, ... oczywiście gwarancja zgłoszona do producenta ale już chwilę to trwa i nie mamy żadnej odpowiedzi.... Mam podobny problem z tą blachodachówką. Jaka była odpowiedź producenta na zgłoszoną reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja.strawa 09.08.2022 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Też jestem ciekawa co dalej, u mnie identyczny problem, będziemy reklamować ale już wiem że będzie wszystko inne tylko nie wina dachówki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja.strawa 10.04.2023 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Mam podobny problem z tą blachodachówką. Jaka była odpowiedź producenta na zgłoszoną reklamację? Jakieś nowe informacje , u mnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja.strawa 10.04.2023 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Hej. Jakieś informacje dalsze odnośnie przeciekania. U mnie to samo, planuje isc z nimi do sądu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy_693 04.10.2023 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Szanowni czy ktoś dysponuje wiedza na temat innych reklamacji na tysenie ? Potrzebuje takich informacji do popracia swojej reklamacji i zwrotu blachy do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaM 22.10.2023 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 (edytowane) https://www.facebook.com/blachotraeztyseniaproblemyopinie to jest profil założony na fb dla osób które mają problem z TyseniąMi przecieka, gdy tylko mocnej popada i to leci jakby ktoś kran odkręcił. Edytowane 22 Października 2023 przez DominikaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2023 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Za szczelność dachu odpowiada krycie wstępne! Zatem coś jest nie tak z wykonaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts