Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blachodachówka Tysenia nie mały problem.

Stachu5312

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Jestem nowy na forum, jeśli coś zrobiłem nie w tej kolejności co trzeba z góry przepraszam.

Mam problem z blachodachówką od Blachotrapezu ,,tysenia,, pod koniec 2019r skończyliśmy pokrycie dachu naszego domu parterowego, dach kopertowy około 300m2, ekipa która wykonywała pokrycie to znana firma w Małopolsce przeszkolona przez blachotrapez. Niestety odkąd zamieszkaliśmy czyli Lipiec 2020, cały czas blacha przecieka na łączeniach firma która wykonywała pokrycie, kilkanaście razy była na poprawkach niestety twierdzą że nic nie są w stanie zrobić blacha położona zgodnie z instrukcją wszystko wydaje się być ok, lecz na łączeniach modułów przecieka, oczywiście gwarancja zgłoszona do producenta ale już chwilę to trwa i nie mamy żadnej odpowiedzi. Na głowę nam się nie leje ale po opadach deszczu woda płynie po membranie, łaty mokną a przy większych opadach nawet krokwie. Czy ktoś miał podobny problem? Może jest na to jakieś rozwiązanie?

• 5 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Po pierwsze nie przecieka codziennie.

Po drugie łaty są montowane na kontrłatach czyli nie mają styczności ze spływającą wodą.

Po trzecie folia jest za bardzo napięta stąd kilka zawilgoceń na krokwiach. Gdyby folia była zamontowana poprawnie czyli z lekkim zwisem to kontrłaty też byłyby chronione przed zawilgoceniem.

Po czwarte w poprawnie wykonanym dachu funkcjonuje wentylacja pokrycia czyli wszystko dość szybko wysycha.

Pozdrawiam.

Pewnie masz rację ale dla mnie to jakieś nieporozumienie żeby pokrycie za około 70zl z m2 tak się zachowywało dlatego pokrycie już zostało zmienione, na inny profil w długich arkuszach na wymiar, teraz tego problemu nie ma. Każdy wybierając pokrycie powinien sam zdecydować jaki produkt mi odpowiada ja niestety musiałem nauczyć się na swoim dachu.

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 8 months później...
  • 5 months później...
  • 3 weeks później...